Jeg er glad for desserter der er lette at lave. Denne opskrift er så hurtig at lave og har en dejlig frisk smag fra lemon curden og hindbærrene.
Ifølge den opskrift jeg fandt, skulle man også hakke lidt mynte og blande i cremen, men dem havde jeg så ikke lige nogle af. Men er ret sikker på det vil være lækkert i cremen.
Nu brugte jeg makroner, men vil næste gang prøve at bruge nogle italienske Biscotti småkager.
Nu har jeg valgt at lave min egen lemon curd, da det er ret nemt og jeg godt kan lide at komme et par klatter på min morgenskyr, men hvis du ikke har lyst til at lave din egen lemon curd, kan en købt sagtens bruges. Dem kan du købe i et større supermarked.
Italiensk citronostecreme med hindbær 4 personer:
- 225 g friske/frosne hindbær
- 1 spsk. brun farin
- 2 dl fløde
- 150 g mascarpone
- ½ dl flormelis
- 2–3 spsk. lemon curd
- revet skal fra 1 citron
- 2 spsk. citronsaft
- 10 makroner
Tag hindbærrene og bland med brun farin i en lille gryde. Giv bærrene et opkog, og lad det køle ned.
Pisk fløden sammen med mascarpone, lemon curd, flormelis, citronsaft og -skal. Pisk til du har en creme som pisket flødeskum.
Start med at knuse nogle makroner i bunden af portionsglassene. Tilsæt et par skefulde hindbærgrød og derefter et par gode klatter citroncreme.
Top med makroner og evt. mynte.