Jeg er blevet rigtig glad for Lemon curd, da det er et lækkert frisk tilbehør til en lun bolle, eller som lidt guf på min skyr med mysli.
Det er også rigtig godt at bruge i diverse desserter, og denne lille portion passer så fint, så kan jeg nemlig nå at få det spist, inden det bliver dårligt.
Lemon Curd 1 glas:
- 1 dl frisk citronsaft (1-2 citroner) + skal
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 1 æg + 1 æggeblomme
Vask citronerne godt og riv det yderste af citronskallen. Pres citronerne til du har 1 dl saft.
I en lille tykbundet gryde piskes æg, æggeblomme, sukker, citronskal og citronsaft sammen.
Kom smørret i og sat det over på svag varme. Rør i det hele tiden.
Blandingen skal ikke koge, kun varmes op til kogepunktet.
Når massen tykner, og har en cremet konsistens, hældes den igennem en si.
Held Curden på et rent glas og lad det køle af, inden det sættes i køleskabet.
Kan holde i 1-2 uger i køleskabet.