Små franskbrød i Airfryer

Airfryer franskbrød1
Airfryer franskbrød1

Så skulle jeg også prøve at bage brød i min airfryer, og det bliver ikke sidste gang. Når man kun er en familie på 2 personer, så passer det fint med disse to små franskbrød.

Opskriften er en jeg har fundet på en facebookside med airfryer opskrifter. Der kan man finde en masse inspiration.

Da det er et ret hvidt brød, kom jeg nogle græskarkerner i, bare for at give lidt at tykke i.

Disse brød er hurtige at lave og selvom dejen skal hæve længe, er det en dejlig nem opskrift at gå i gang med.

Prøv opskriften næste gang du vil have friskbagt brød, men vil være sikker på du kan nå at få det spist.

Små franskbrød 2 stk.:

  • 250 gr. mel
  • 20 gr. gær
  • 1/2 dl. lun vand
  • 1 dl. creme fraiche/yoghurt naturel
  • 1 lille æg
  • ½ spsk. smør, smeltet
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 revet gulerod
  • evt. ½ tsk. bageenzym
  • æg til pensling

Rør gæren ud i det lune vand. Kom derefter alle ingredienserne i en røremaskine, eller brug en stor skål og dine dejkroge på piskeriset.

Rør/ælt din dej i 10 minutter, del dejen i to og form det til brød. Fjern risten i din airfryer og sprøjt lidt fedtstof i bunden. Kom dine brød i airfryer, sørg for der er plads mellem dem, og sæt dejen til hævning i ca. 2 timer med et klæde henover.

Pensl brødene med lidt sammenpisket æg.

Bag brødene på 170 – 180 gr. 22 min.

Airfryer franskbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *