Amarena kirsebær is

Amarena kirsebær is
Amarena kirsebær is

Jeg er vild med disse italienske kirsebær. Og da jeg sidst var i Spanien, fik jeg en is med disse bær. Og den blev straks et hit hos mig. Da kirsebærrene som regel kan findes på tilbud, her hvor vi nærmer os jul, ville jeg selv prøve at lave denne is.

Og hvis man vil have en dessert der passer godt til julen, er denne opskrift rigtig god.

Næste gang kunne jeg godt finde på at tilsætte hakket mørk chokolade og nogle ristede mandelsplitter, det vil give lidt knas til isen. Og så vil det jo passe super som en erstatning for risalamande, hvis man ikke er så meget til det.

Amarena kirsebær is 800-900 g.:

  • 450 ml fløde (rigtig koldt)
  • 400 ml kondenseret mælk (rigtig koldt)
  • 1 tsk vanilje essens
  • 1 glas Amarena Fabbri kirsebær

Pisk fløden til det danner bløde toppe i en røremaskine på medium hastighed eller med en elpisker.
Sæt hastigheden lidt ned og tilsæt den kondenseret mælk. Kom vanilje essens i. (Det at fløden og mælken er rigtig kolde og tilsætningen af vaniljeessens, er med til at der ikke dannes krystaller i isbasen.) Øg hastigheden igen og pisk til fløden er tyk og danner faste toppe.

Nu tager du noget af væsken fra kirsebærrene og rører i ismassen. Tag kirsebærrene op og del evt. i halve. Rør kirsebærrene i ismassen. Nu kommer jeg isen i en fryseegnet beholder. Efter jeg har kommet nogle skefulde is i beholderen, tager jeg noget mere af saften og kommer ud over isen. Kommer mere is ovenpå og kommer igen mere saft. Når sidste lag is og saft er kommet på, tager jeg en smørekniv og laver snirkler rundt i isen. Kommer låg på og sætter isen på frost i minimum 6 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *