Citron cheesecake med Lemon curd fyld

Citron cheesecake med Lemon curd fyld

Jeg er vild med citroner og da jeg så denne opskrift på youtube skulle der prøves noget lignende hjemme i mit eget køkken. Da jeg har nogle super søde kollegaer der er vilde med citron lige som mig, viste jeg også hvem der skulle have lov at være forsøgskaniner. Fik fine tilbagemeldelser så kan sige med sikkerhed det er en kage der skal laves igen.

Pynten er orangechokoladespåner, men pynt med hvad du lige synes passer og ser pænt ud. Denne kage svarer ca til 8-10 personer.

Citron cheesecake med Lemon curd fuld:

Bund:
2/3 dele af en pakke Digestive kiks, knust
125 g smør, smeltet

Fyld:
1 glas lemon curd eller hjemmelavet lemon curd

Cheesecakemasse:
2 spsk gelantinepulver gelatine
118 ml citronsaft
600 g flødeost ved stuetemperatur
2,5 dl piskefløde, pisket
100 g flormelis
2 tsk revet citronskal

Gelé:
2 dl færdigblandet lemonade
3 blade husblas
gul frugtfarve (jeg brugte en pasta)

Bund:
Kombiner Digistive krummer med det smeltede smør.
Rør rundt indtil godt blandet og tryk ned i bunden af en springform. (jeg brugte en plast strimmel til kanten af springformen)
Sæt bunden på køl til ostemassen er klar til at komme ovenpå.

Cheesecakemasse:
Kom citronsaften i en lille skål og drys gelantinepulver oven på. Lad det stå i 1 minut,
og varm det derefter i mikrobølgeovnen i 1 minut eller mere, indtil gelatinen er opløst.
(rør i det for at se om det er helt opløst.) Lad det køle af.

Pisk flødeost og flormelis sammen indtil glat og tilføj derefter gradvist gelatine blandingen indtil fuldstændig blandet.
Pisk fløde til let skum og fold det i blandingen sammen med reven citronskal.

Kom omkring 2/3 del af osteblandingen i formen oven på kiksebunden. Kom det op af kanterne, så der dannes en hulning i midten.

Kom lemon curd i hullet og sørg for det ikke kommer ud til springformens kant, men at det er ostemassen der er yderst.

Top med resten af osteblandingen, som lægges på forsigtigt så det dækker lemon curd fyldet.
Lemon curd fyldet skal være helt skjult af osteblandingen.

Tildæk med madfilm og stil på køl i minimum 2 timer.

Gelé:
Kom husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom lemonade i en lille gryde som du varmer op. Tag af blusset. Knug vandet fra husblassen og kom det i den varme lemonade.
Rør rundt indtil husblassen er opløst. Tilsæt gul frugtfarve efter ønske. Lad det køle af. (Det må ikke være for varmt når det skal hældes på ostekagen, da den ellers vil smelte.)
Når det er koldt nok, hældes det over ostekagen og stilles igen på køl til det er stivnet.

Kagen opbevares på køl indtil den skal serveres.

Kan med fordel laves dagen før. Pynt kagen før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *