Jeg lavede disse saltkaramel trøffelkugler som konfekt i julen, men disse er så gode at det vil være synd kun at lave dem til jul.
Lav en portion og giv nogle væk i værtindegave og spis så selv resten. Så har du nemlig en god undskyldning for at lave dem. De er meget vanedannende.
Jeg prøvede for første gang at smelte min chokolade i mikroovnen og jeg synes det gik rigtig godt. Jeg fulgte Politikens anvisninger, og min chokolade stivnede rigtig fint. Når chokoladen blev lidt for kold, gav jeg det 5 sekunder mere i mikroovnen.
Jeg havde dog noget svært ved at få trillet kuglerne runde, så tilsidst blev det bare en teskefuld trøffelmasse med kanter og mærkelige forme der blev dyppet i chokolade. Smagte ligegodt.
Min veninde forslog mig dog, at komme trøffelmassen i en silikone isterningebakke inden den sættes på køl, eventuelt en med hjerter, og så er de klar til at trykke ud og dyppe i chokolade. Så det vil jeg prøve næste gang.
Saltkaramel trøffelkugler:
- 60 g usaltet smør
- 240 ml sød kondenseret mælk
- 90 g brun farin
- 150 g hvid chokolade, hakket
- ½ tsk. havsalt
- 300 g god kvalitets mørk chokolade, hakket
- hakkede peanuts til pynt
I en kasserolle kommes smørret, kondenseret mælk og brun farin. Varm op ved medium varme til det hele er blevet til en homogen masse – cirka 3 minutter.
Tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet og det hele er helt glat.
Tilsæt havsalt og rør godt rundt. Kom det i en skål og læg plastikfilm henover massen. Stil koldt i 3-4 timer.
Tag karamelmassen ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur i cirka 10 min.
I mellemtiden smelter du chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Tag teskefulde af karamelmassen og rul dem til kugler mellem dine hænder.
Dyp kuglerne i den mørke chokolade og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys hakkede peanuts på toppen, inden chokoladen stivner.
Opbevar karamelkuglerne på køl eller i et køligt rum.