Disse chilimandler er dejligt krydrede og er super at bruge som en lækker snack, hakke og komme på din råkostsalat eller som sprødt toppings på diverse retter.
Jeg lavede disse som del af en gavekurv og de vækkede begejstring. De blev allerede brugt samme dag som crunch på forretten, hvilket var et hit.
Hvis mandler ikke lige er din favoritnød kan du lave disse med andre nødder eller kerner. Smager nemlig også rigtig godt lavet på græskarkerner.
Du kan udelade løg -/hvidløgspulver og hvis du ikke er meget for karry kan du bruge spidskommen.
Opskriften er fundet på madbanditten.dk
Chilimandler:
- 200 g mandler
- 1-1,5 tsk. chilipulver
- 1 tsk. karrypulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 2-3 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sød paprika
- ca. 0,5 tsk. hot sauce (fx tabasco)
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hæld olivenolien ud på en pande og opvarm til medium varme. Hæld alle krydderierne (undtagen paprikaen) på og lad dem riste på panden. Det er med til at fremhæver smagen i krydderierne.
Kom mandlerne på panden og vend dem rundt i krydderiblandingen. Drys også med salt og vend det hele godt rundt. Lad mandlerne riste på panden i 3-4 minutter.
Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med sød paprika og stænk hotsauce over.
Tør/bag mandlerne i ovnen i ca. 15-20 minutter. Tag ud, lad afkøle (evt. på køkkenrulle, hvis de stadig er lidt fedtede) og server.