
Jeg er rigtig glad for hvide asparges. Det er ikke så tit man får dem, det er mere de grønne der bliver serveret. Men når sæsonen for hvide asparges er der, så er det perfekt at råsylte disse vidundere.
Så kan jeg forlænge min spise af hvide asparges.
De er superlækre at bruge som pynt på forretter, som et sprødt og lidt syrligt indslag, bruger dem gerne til fisk og skaldyrsforretter. Eller i en salat eller på et smørrebrød.
Prøv dem næste gang der er sæson for hvide asparges.
Råsyltet hvide asparges 1 glas:
- 10 hvide asparges
- 2-3 dl eddike
- 16-20 tsk. sukker
- Friskkværnet peber
Skræl de hvide asparges og skær bunden af i et skråt snit. Snit dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Kom eddike og sukker i en skål og rør til sukkeret er opløst. Når eddikelagen smager sødt og ikke for surt, kommes der lidt friskkværnet sort peber i.
Skold et syltetøjsglas. Hvis du skyller glasset med atamon, kan du forlænge holdbarheden på dine asparges. Kom de hvide asparges i glasset og hæld eddikelagen over. Opbevar i køleskabet. De kan sagtens holde sig i nogle måneder.