Jeg skulle stå for desserten nytårsaften og det er noget af det bedste jeg ved. Jeg ville gerne lave en ikke alt for tung dessert, da jeg viste vi sikkert ville være godt forspiste når desserten kom på bordet.
Passionsfrugt er også dejlig syrlig, så ville slutte middagen af på en dejlig frisk måde. Desserten så flot ud og smagte rigtig dejlig.
Hvis ikke du har glas at servere den i, er en skål ligeså god.
Opskriften fandt jeg på femina.
Passionsmousse med marengs 6 personer:
- 4 blade husblas
- 4 æg
- 120 g sukker
- 8 passionsfrugter
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 2½ dl piskefløde
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- 1 sprøjtepose med rund tylle
- 1 lille gasbrænder
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Del æggene i blommer og hvider. Brug en elpisker og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Skær 4 passionsfrugter i halve, og skrab frugtkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet med en stavblender eller i en minihakker, og pres det igennem en finmasket sigte.
Vend den sigtede passionsfrugtsaft i æggemassen. Bring citronsaft i kog i en gryde, og tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme citronsaft; pisk blandingen i æggemassen.
Pisk fløden til skum, og vend det i ægge-citron-massen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem i.
Skær de resterende 4 passionsfrugter over, og skrab frugtkødet ud i 6 serveringsglas. Hæld moussen over, og sæt glassene på køl i mindst 2 timer.
Til marengsen piskes 2 æggehvider stive, pisk sukker i, lidt ad gangen, til det er opløst, og marengsmassen er helt stiv. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor marengstop ud på hver mousse.
Brænd overfladen let med en lille gasbrænder. Pynt evt. med koraller.
I stedet for koraller kan desserten pyntes med f.eks. stedmoderblomster, citronmelisse eller mynte.