
Hvis man en gang imellem gerne vil have pandekager, men det skal ikke være alt for usundt, plus man ikke gider stå med en opskrift der kræver for meget, så er disse pandekager de helt rigtige. Denne opskrift er jeg faldet over på Facebook og det er en nem og lækker opskrift.
Jeg lavede dem til min mand og jeg en lørdag morgen, hvor vi havde lidt svært ved at komme ud af dynerne. Disse er så nemme at gå til, at 30 minutter efter vi fik lyst til pandekager, smovsede vi, og så uden alt for dårlig samvittighed.
Jeg har prøvet at lave dem med rugflager, hvilket også blev rigtig godt, dog måtte jeg tilføre mere mælk til dejen, da den blev lidt for tyk.
Med ren havregryn synes jeg pandekagerne får lidt mere naturlig sødme, det er der ikke helt så meget af med rugflager. Men de kan sagtens laves med rugflager, og du får en skøn, sund pandekage.
Sunde havregrynspandekager til 2 personer:
- 150 g havregryn
- 2 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- kokosolie
Bland havregryn, æg og mælk, og lad det stå i 15 minutter.
Blend den nu tyknede masse med en stavblender, og rør vaniljepulver og salt i.
Steg pandekagerne i lidt kokosolie ved middel til høj varme, indtil de er gyldne. Kom lidt mere mælk i, hvis dejen bliver tykkere i bunden af skålen.
Servér pandekagerne lune med det ønskede fyld.























