Sunde havregrynspandekager

Havrepandekager1

Hvis man en gang imellem gerne vil have pandekager, men det skal ikke være alt for usundt, plus man ikke gider stå med en opskrift der kræver for meget, så er disse pandekager de helt rigtige. Denne opskrift er jeg faldet over på Facebook og det er en nem og lækker opskrift.

Jeg lavede dem til min mand og jeg en lørdag morgen, hvor vi havde lidt svært ved at komme ud af dynerne. Disse er så nemme at gå til, at 30 minutter efter vi fik lyst til pandekager, smovsede vi, og så uden alt for dårlig samvittighed.

Jeg har prøvet at lave dem med rugflager, hvilket også blev rigtig godt, dog måtte jeg tilføre mere mælk til dejen, da den blev lidt for tyk.

Med ren havregryn synes jeg pandekagerne får lidt mere naturlig sødme, det er der ikke helt så meget af med rugflager. Men de kan sagtens laves med rugflager, og du får en skøn, sund pandekage.

Sunde havregrynspandekager til 2 personer:

 • 150 g havregryn
 • 2 æg
 • 3 dl mælk
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 knsp salt
 • kokosolie

Bland havregryn, æg og mælk, og lad det stå i 15 minutter.

Blend den nu tyknede masse med en stavblender, og rør vaniljepulver og salt i.

Steg pandekagerne i lidt kokosolie ved middel til høj varme, indtil de er gyldne. Kom lidt mere mælk i, hvis dejen bliver tykkere i bunden af skålen.

Servér pandekagerne lune med det ønskede fyld.

17 comments

 1. Vi har lige afprøvet den her opskrift og de var så gode og nemme at lave! ??

  1. Dejligt at høre du kunne lide dem.

 2. Hvorfor skal de steges i kokosolie og ikke fedtstof?

  1. Hej Simone.
   Du kan sagtens stege dem i alm fedtstof. Grunden til at jeg steger dem i kokosolie er fordi det er et rigtig sundt alternativ til smør.

 3. Kan man bruge et piskeris i stedet for stavblender?

  1. Hej Dina.
   Grunden til at man blender det er fordi så bliver dejen mere jævn og flydende. Ellers vil havregrynene gøre at det ikke bliver som en rigtig pandekage. Men prøv med et piskeris efter det har stået og blevet godt blødt. Hvis du pisker godt til kan du måske få det most godt nok ud, ellers er det bare nogle gode grove pandekager du laver. Smager sikkert stadig rigtig godt.

   Skriv endelig hvordan det går, hvis du giver dig i kast med det.

   Vh. Hanne

 4. Kan man Bruge havremælk i stedet for alm. mælk?

  1. Hej Anja. Det er jeg sikker på du kan og med et godt resultat.

 5. Sabrina Pedersen

  Vi forsøgte at blende havregrynene inden vi lavede dejen. Vores pandekager blev ikke så tynde som ‘normale’ og kunne heller ikke flyde ordenligt ud. Når det så er sagt smagte de dejligt og mættede rigtig godt! I stedet for vanilje sukker, forsøgte jeg med kokossukker, som også virker upåklageligt 😍

  1. Glad for at høre de blev rigtig gode. Tænker man kan komme lidt mere mælk i, hvis de bliver tykke. Lyder lækkert med kokossukkeren, men nu er der faktisk ikke vaniljesukker i. Det er et pulver der er lavet af malede vaniljestænger.
   Men lidt sødt gør sikkert ingen skade.:-)

 6. Hej til jer piger
  vil bare lige sige jeg har også lige lavet de gode sunde pandekager, jeg brugte lurmærket smør til fedtstof

 7. Hej. Kan jeg bruge havremel , i sted for havregryn ?

  1. Hej Elina.
   Jeg har ikke prøvet med havremel, men der er ikke andet for at prøve det. Kan jo være det gør det nemmere, da du så sikkert ikke behøver at blende massen.

   Hvis det bliver godt, må du gerne skrive tilbage.

 8. Hej
  Jeg undlod mælken og tog 50 gr havregryn ekstra og ekstra vand og sødede lidt med stevia – de blev super gode – endelig nogle pandekager efter min smag uden sukker, mel/gluten og mælk 😉 MUMS

  1. Sikke en god idé. Tak fordi du deler den med os. Skal klart prøves af næste gang. 🙂

 9. Super lækre jeg kom lidt easis sød i så var de lidt søde ekstra lækkert

  1. Rigtig god ide. Tak for at dele det med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *