Tilbehør

Varm kålsalat

Varm kålsalat

Denne varme kålsalt er dejlig hurtig at lave og dressingen giver den masser af smag. Skøn til sommerens grillaftener.
Lemon Curd

Lemon Curd

Denne engelske citronmarmelade er fantastisk på en lun bolle eller i en dessert. Det er som et skud af friskhed, der passer godt med det søde.
Hjemmelavet sennep

Hjemmelavet sennep

Det er ikke fordi man ikke kan købe rigtig gode sennepper, men der er altså noget over at lave sin egen. Perfekt som en gave.
Klatkager

Klatkager

Disse klatkager er en virkelig lækker måde, at få brugt resterne af risengrøden. Brug som aftensmad eller som en del af en brunch.
Aioli

Aioli lavet med stavblender

Denne aioli er hurtig at lave, når du har en stavblender. Laves med ingredienser man allerede har derhjemme, så det er klar på minutter.
Græskarsmør

Græskarsmør

Denne græskarsmør er nem at lave, især hvis du har puré på dåse. Lækker som pålæg på bollen eller til din yoghurt.
Squashsalat med burrata

Squashsalat med burrata

Denne skønne salat med grillede squash og burrata er så lækker. Og en god måde at bruge squash på. Brug den som forret eller som tilbehør.
Vandmelon magarita

Vandmelon magarita

Denne vandmelon magarita er dejlig frisk og smager skønt på en varm sommerdag. Nyd den i godt selskab, sammen med venner eller familie.
Spanske kartofler

Spanske kartofler

Disse spanske kartofler er nemme at lave og så er de fyldt med smag. Ser ikke ud af meget, men smelter i munden og smager skønt.
Karrypickles

Karrypickles

Denne opskrift på karrypickles er en god måde at få brugt dine rester af grøntsager, fra grøntskuffen. God som gave.
Stegte æbler og bønner

Stegte grønne bønner med æble

Dette tilbehør af stegte grønne bønner med æble er hurtig og velsmagende. Passer godt til and eller flæskestegen.
Syltet rødkål

Syltet rødkål

Syltet rødkål er godt som tilbehør til de varme retter, eller i en poke bowl, eller på dit pålæg i madpakken. Mulighederne er mange.
Æblegelé

Æblegelé

Har du har lyst til at prøve andet, en de typiske marmelader, så er en æblegelé en mulighed. Skøn at bruge til varme retter eller på brød.
Chili og lime dressing

Chili – lime dressing

Denne dressing er nem at mikse sammen og den er lækker som dressing til en salat, rejer, laks og svinekød. Brug evt. også ovenpå grøntsager.
Jordbær likør

Jordbær likør

Nu det er sæson for jordbær havde jeg lyst til at prøve denne jordbær likør. Den har en fin smag af jordbær og en dejlig duft af sommerbær.
Bagt græskar med burrata

Bagt græskar med burrata

Dette er en virkelig dejlig ret, med skønne efterårsgræskar. Brug den som en nem forret eller som et skønt tilbehør.
Pommes Anna

Pommes Anna

Dejlig klassisk kartoffeltilbehør, som kan bruges til et godt stykke kød. Fyldt med smag og kan forberedes i god tid.
Rødvinsauce

Hurtig og nem rødvinssauce

Denne hurtige og nemme rødvinssauce er dejlig som tilbehør til diverse rødt kød. Fyldt med masser af smag, og god at lave i forvejen.
Vindruesalsa

Vindruesalsa

Hurtig og nemt tilbehør til bøffen, tærten eller en god kortelet. Det bedste er at denne salsa er meget hurtig at lave og smager godt.
Efterårssalat

Efterårssalat

Denne salat er fyldt med det der er godt fra efteråret. Skønne pærer og æbler, nødder og tørret frugt. Og så er den nem at lave.
Glöggsangria

Gløgg Sangria

Køb gløgg i butikkerne når de sætter det ned efter jul, og lav denne skønne gløgg sangria til de varme sommermåneder.

Lageret Eggnog

Eggnog er noget vi tit ser i amerikanske film, men hvordan smager det. Virkelig godt, så har får du en opskrift, der helt sikkert ikke er børnevenlig.
Naan-brød

Naan brød

Disse brød er bagt på en pande, så de kan få den skønne stegeskorpe som der er på rigtige naan brød. Det er også et plus, hvis man står et sted uden ovn.

Indisk salat

Ved indisk mad er der ikke ret tit en frisk salat med. Det mangler og denne er super frisk og giver et godt modspil til de ret fyldige indiske retter.

Agurke Raita

Dette indiske tilbehør er virkelig lækkert og jeg laver gerne denne til alle mulige retter. Den er mere let i det end tzatziki.

Gulerods Raita

Denne salat er rigtig god til at køle munden lidt ned med, hvis man får noget stærkt at spise. Et lækkert tilbehør til den grillkylling eller svinekotelet.

Limoncello

Denne limoncello bliver lige som dem jeg har smagt i Italien, og der er ikke noget bedre end at nyde et glas iskoldt limoncello du selv har lavet.

Mexicanske syltede rødløg

Dejligt krydret tilbehør til dine mexicanske retter eller i din mexi-burger. Eller spis dem som tilbehør til grillkødet, kun fantasien sætter grænser.

Solbærrom

Denne hjemmelavet solbærrom er en skøn flaske at have stående når gæster eller dig selv lige skal forkæles med noget godt til ganen.
Hummus

Hummus

Hjemmelavet hummus er et lækkert tilbehør som dip eller smagsgiver i madpakken. Brug det i stedet for smør og oplev dit pålæg få nyt liv.
Mælkebøtte honning

Mælkebøtte honning

Mælkebøtter er alle steder lige nu. En god måde at få lidt glæde af denne forhadte plante, er at bruge den til denne mælkebøtte honning.
Tunsalat

Tunsalat

Denne tunsalat bruger jeg som en frokost og opskriften er til 2 personer.Den er hurtig at lave og smager rigtig dejligt.
Chokoladesmør

Chokoladesmør

Jeg har fået denne opskrift på chokoladesmør af en rigtig god ven. Jeg har lavet chokoladesmør så mange gange, men har ikke rigtig husket at få opskriften op på bloggen. Nu er det så lykkes, så nu har I også muligheden for at lave dette vildt vanedannende smørepålæg. I stedet for Nutelle, spiser vi gerne
Read more
Ristede krydrede grøntsager

Ristede krydrede grøntsager

Jeg leder altid efter nye opskrifter på tilbehør og denne opskrift på ovnristede grøntsager med masser af dejlige krydderier, er blevet en af dem jeg laver ofte. Disse grøntsager passer rigtig godt til alt slags kød og fisk. Du kan også serverer dem som hovedret oven på en omgang couscous, så er det en dejlig
Read more
Hvidløgskartoffelmos

Hvidløgs-kartoffelmos

Kartoffelmos med hvidløg er blevet en favorit, da vi smagte det i USA. Dette bliver ikke en stærk mos, da det stærke fra hvidløg forsvinder ved kogning.
Grønne ris

Grønne ris

Disse grønne ris er en skøn måde at peppe ris lidt op på. Det er nemt at lave og giver risene så meget mere smag.
Salat med Roquefort

Salat med roquefort, appelsin og valnødder

Denne salat har en dejlig balance mellem de søde, syrlige og bitter smage, og så er den dejlig nem at lave. Jeg har brugt den som en forret og jeg har også brugt den som tilbehør til kødretter. Jeg valgte at bruge Danablu i stedet for roquefort, da det var nemmer at få fat i.
Read more
Vintersalat

Æble og fennikel vintersalat

Jeg har altid lidt svært ved at finde en salat, jeg synes passer til de retter man får her om vinteren. Jeg har dog fundet denne opskrift på en æble/fennikelsalat som passer rigtig godt til diverse simreretter. Jeg har lavet den til Sherry braiseret svinekæber og til en omgang græsk moussaka, og her har den passet super
Read more
Karrypulver

Karrypulver

Skøn hjemmelavet karrypulver der giver dine retter masser af varme og smag. Lav en stor portion og giv denne karrypulver væk i gave.
Italiensk krydderiblanding

Italiensk krydderiblanding

Hjemmelavede krydderier er nemt og passer også fint til at give i gave. Det gode er du ved hvad der er i og de ikke er fyldt med kunstige smagsforstærker.
Salat med gulerødder

Salat med ovnbagte gulerødder

Denne salat med ovnbagte gulerødder og kikærter er et dejligt tilbehør til når der skal grilles. Eller som frokostsalat, kikærterne giver masser af mæthed.
Broccolisalat1

Broccolisalat

Broccolisalat er en salat de fleste kan lide. Den lidt søde dressing og det salte bacon går godt sammen med denne grøntsag. Og så passer det til alt slags kød.

Sunde Broccoliboller

Skønt alternativ til brød. Disse sunde broccoliboller er gode med en skive ost, eller som kuvertbrød til aftensmaden. Hurtige at lave.
Grillede champignoner

Stegte champignon med hvidløg og timian

Disse champignoner er et skønt tilbehør til alle typer af kød.Fyldt med masser af smag fra hvidløg og timian.

Bønner i hvidløg og østerssovs

Bønner er en alsidig grøntsag og en klar vinder når jeg skal lave tilbehør. Denne opskrift med østerssovs giver et dejligt strejf af østen.

Cremet fad med spinat og rosenkål

Jeg ved godt at rosenkål ikke lige er de flestes favoritkål, men jeg synes virkelig I skulle tage og give den en ekstra chance. I denne ret har jeg blandet den sammen med spinat og det hele er i en cremesovs.

Varme majs med chili

Denne ret med majs er et skønt tilbehør til grillkødet, eller som en varm dip til nachos når du får gæster. Hurtig at tilberede og kan laves i god tid før den skal serveres.
Quinoa Mexi-Lime Salat

Quinoa Mexi-Lime Salat

Denne salat er dejlig til en sund frokost, eller brug den som tilbehør til middagsmaden. Quinoa er fyldt med gode proteiner, som holder dig mæt længe.

Tomatketchup

Vi bor lige for tiden i et dejligt hus med tilhørende drivhus. Og da det var fyldt med tomater, hvor masser af dem stadig var grønne, valgte jeg at prøve krafter med denne tomatketchup. Den kunne nok godt koge lidt mere ind, da den lige er det tyndeste, men smagen er rigtig god. Og da
Read more

Mosede grillede kartofler

Jeg er vild med at lave forskelligt tilbehør når jeg laver mad. Det er tit der der bliver prøvet noget nyt. Disse mosede grillede kartofler er et hit.

Syrensaft

Der er ikke noget bedre end når syrenen blomstre. Den skønne duft der fylder de tidlige sommerdage. Denne saft er lig med sommer.

Syrensirup

Da syrenen blomster lige nu og dufter alle vegne, vil jeg straks benytte mig af denne skønne blomst, til at lave sirup og saft.

Skvalderkålspesto

Skvalderkålspesto er en skøn måde at få udryddet lidt af det fra haven. Og så er det sprængfyldt med vitaminer.

Grønsagsfad med ost

Dette er en flot og festlig måde at servere grønsager på. Brug dette grønsagsfad som tilbehør til alle slags kød og fisk.

Cajun krydderi

Lav dit eget blandingskrydderi. Der er meget mere smag i, og så ved du hvad der bliver puttet i.

Æbleflæsk

Brug nogle af efterårets skønne æbler på denne ret. Et must til den traditionelle julefrokost.

Lun rødløgskompot

Denne løgkompot passer rigtig godt sammen med næsten al slags kød, det er kun fantasien der sætter grænser. Den er nu også rigtig god kold i sandwich eller på pålægget

Pasta caesar salad

Denne pastasalat er en mere fyldig udgave af en caesar salad. Skøn at bruge som tilbehør til sommerens grillaftener, eller som en skøn hovedret med kyllingestykker i.

Syndigt kartoffelfad

Syndigt kartoffelfad. En sjov og anderledes måde at lave kartofler som tilbehør.

Southern-Style grønne bønner

Jeg kan godt lide at eksperimentere med tilbehør når vi skal have gæster. For ikke altid at komme til at servere det samme hvert år. Så da jeg fandt denne opskrift på en amerikansk hjemmeside, skulle det prøves. Ikke verdens kønneste tilbehør, men smagen er lige kassen.

Fyldte bagekartofler

Jeg kan rigtig godt lide amerikansk mad og da jeg prøvede disse fyldte bagekartofler, fik jeg endnu en favorit. De er ikke svære at lave, men tager lidt tid i forberedelse og du bliver belønnet i en fantastisk smagsoplevelse.

Avocado Salsa

Avocado er en af mine favorit frugter, selvom man jo mere ser det en grønsag, så er det en frugt. Denne avocado salsa er helt fantastisk, især hvis du får noget mad der er godt krydret. Hvor Salsa tit giver styrke til retterne, så er denne salsa ret kølende. Den smager også godt sammen med nogle tortilla chips.

Coleslaw som den fås hos KFC

Jeg er stor fan af dette tilbehør og den coleslaw man får hos KFC er en af mine farvoritter. Den er en smule sød, men det er også det jeg kan lide ved den. Og så bliver den kun bedre af at stå og trække en dag, så skønt når man kan forberede den dagen før.

Vinaigrette-dressing

Skøn og alsidig dressing. Denne dressing er god til de grønne salater, men også som base for en marineret kartoffelsalat.

Hyldeblomstsaft, sommer på flaske

Jeg ved ikke noget bedre ind at sidde med et koldt glas hyldeblomstsaft, både når solen skinner og på en kold vinterdag. Man behøver ikke have hyld i haven. Heldigvis vokser hylden rigtig mange offentlige steder, så man bare kan plukke.

Brombærmarmelade

Da vi har et område i nærheden med masser af brombær, ville jeg lave en gang brombærmarmelade. Smager dejligt og er jo også god som værtindegave.

Jordbærmarmelade med et strejf af rose/orange

Da hjemmelavet marmelader altid er et hit som værtindegave, laver jeg tit forskellige slags. Denne gang holdt jeg mig til en klassiker med et twist.

Sund valnøddedip

Da jeg havde familien på besøg til Dansk Melodi Grand Prix, skuller der også lidt sundt på snackbordet. Jeg fandt denne opskrift via Stumbleupon, så kan ikke lige huske hvor den er fra. Men lækker det var den, og det bliver ikke sidste gang den bliver brugt.

Vindrue og rosmarin gelé

Da vi har vindruer i drivhuset, og der kommer så mange at vi ikke kan nå at spise dem alle, faldt jeg over denne opskrift. Den er fundet i det madmargasin der hedder Good Food. Rigtig nem at gå til, og en god måde at få brugt sine druer på.

Æblesmør

Jeg har op til flere æbletræer i haven, og selvom at jeg elsker æbler, er der for mange til bare at spise som snack. Så jeg ledte efter gode ide’er på nettet, på hvad æblerne skulle bruges til. Jeg faldt over en opskrift på æblesmør.

Bærmarmelade med lakrids

Da de sidste ferskner var faldet af træet, og der kun sad få blommer tilbage på blommetræet, besluttede jeg mig for at lave endnu en omgang marmelade.

Majssalat og blomkåls-tzatziki

Da vi skulle have nogle venner på besøg til grill her i weekenden, havde jeg lyst til at prøve lidt andet tilbehør, end den traditionelle kartoffelsalat. Opskrifterne er nogle jeg har fundet i Claus Mayers Salatværksted, og de kan varmt anbefales.

Ferskenmarmelade med hyldeblomst og vanilje

Da vi har et ferskentræ i vores drivhus, har jeg rigtig mange ferskner. Dem kan vi ikke nå at få spist alle sammen, så idag lavede jeg lidt marmelade. Det er altid godt at have stående, da det kan bruges som værtindegave i en håndevending.