Denne opskrift på hyldeblomstsaft er den bedste jeg kender. Fandt den i bladet, Spis bedre, og den er nem og en succes hver gang. Jeg ved ikke noget bedre ind at sidde med et koldt glas hyldeblomstsaft, både når solen skinner og på en kold vinterdag. Man behøver ikke have hyld i haven. Heldigvis vokser hylden rigtig mange offentlige steder, så man bare kan plukke. Når man først har saften kan den bruges til meget andet en at drikke, se evt. min opskrift på hyldeblomstsorbet.
Hyldeblomstsaft ca. 3 liter:
- 30-40 blomsterklaser
- 3 citroner
- 60 g citronsyre
- 2 liter vand
- 1,7 kg sukker
- evt. Atamon
Pluk udsprungne blomsterklaser. Ægte hyld har hvide, helt flade blomsterklaser.
Skyld blomsterne i koldt vand. Lad dem dryppe af.
Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Læg blomsterklaserne med citronskiver og citronsyre i en skål.
Kog vand og sukker til sukkert er opløst. Hæld det over blomster-citronblandingen og lad det afkøle. Dæk med film og stil i køleskabet 3-4 døgn.
Si saften gennem en sigte og lad dryppe af. Mål, hvor meget saft der er, og tilsæt Atamon efter mængdeanvisningen på flasken.
Hæld det derefter over på rene flasker.