Enchilada pande

Enchilada pande
Enchilada pande

Jeg er så glad for retter der kan laves i en pande, uden at skulle bruge en hel masse potter og pander.

Denne ret er sådan en og så smager den skønt. Og kræver ikke alt for mange ingredienser.

Prøv den næste gang du ikke har så meget tid til aftensmad, men gerne vil have et ret med masser af smag og lækre grøntsager.

Enchilada pande 4 personer:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 mellemstore søde kartofler, skåret i tern
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt
  • peber
  • 1 ds. sorte bønner, drænet og skyllet
  • 6 tortillas, skåret i strimler
  • 1 karton passata
  • 200 gram revet cheddar

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom olien i en stor højkantet pande, som kan gå i ovnen. Varm op til medium varme og steg løg og hvidløg indtil de bliver klare.

Kom de søde kartoffeltern ned til løgene sammen med krydderierne og steg indtil kartoflerne er næsten møre. Det tager omkring 10 minutter. Nogle gange hjælper det, hvis du lægger et låg på, så vil dampen hjælpe med at få tilberedningstiden til at gå hurtigere. De søde kartofler skal være møre nok til at en gaffel går nemt i, men ikke så møre de bliver til mos.

Så kommer du de sorte bønner, tortillastrimlerne og passataen ned i panden og rør rundt, så det hele er godt blandet. Kom halvdelen af den revne ost i og rør rundt, så det bliver blandet i retten. Kom resten af osten hen over retten og sæt hele panden i ovnen og lad osten blive gylden. Det tager ca. 15 minutter.

Server evt. med lidt hakket frisk koriander og en klat creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *