Som I sikkert allerede har opdaget, er jeg meget glad for at bruge gnocchi.
Denne opskrift er en dejlig nem ret, som er skøn på en hverdagsaften, hvor det skal gå hurtigt.
Burrata ost er en mere cremet mozzarella og den skal du nok lede efter i et velassorteret supermarked.
Den er ikke blevet så populær endnu at den kan fås i alle supermarkeder.
Men det er en fantastisk ost, så det er jeg sikke på den nok komme i fremtiden.
Prøv denne skønne kødfrie ret, næste gang du ikke har for meget tid, til at stå i køkkenet.
Cremet tomatsauce med gnocchi 4 personer:
- 2 spsk. olivenolie
- 8 fed hvidløg
- 800 – 900 g cherrytomater
- ½ tsk. chili flager
- ½ tsk. tørret oregano
- ½ tsk. tørret timian
- ½ tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- 120 ml fløde
- ½ tsk. groft sort peber
- 800 g gnocchi
- 1-2 burrata oste
- frisk basilikum
Varm olien i en stor pande over svag varme.
Tilsæt de hele pillede fed hvidløg og steg dem indtil de begynder at dufte.
Skru varmen op på middel varme og tilsæt cherrytomater, chili flager, krydderier og salt.
Lad det småkoge, mens du rører i det med mellemrum, indtil mindst halvdelen af tomaterne er kogt ud. Det tager ca. ti minutter. Rør fløde og peber i retten, og skru ned så retten kun lige simre.
I mellem tiden koger du gnocchien som anvist på pakken. Gem 100 ml af pastavandet. Kom de kogte gnocchi og vandet ned i panden til tomaterne, og rør i retten indtil saucen er tyknet. Det tager ca. 2 minutter.
Bræk burrataen i stykker og fordel den oven på retten, og pynt med friske basilikumblade.
Server sammen med noget godt brød.