Denne ret er en skøn måde at lave koteletter på og citron-hvidløgsmarinaden er fuld af smag. En dejlig hverdagsret som hurtigt kan blive en favorit i familien.
Jeg brugte grønne bønner, da jeg ikke havde fået købt squash. Det var absolut ikke en dårlig erstatning. Men er dog sikker på at retten vil smage lige så godt med squash.
Jeg havde heller ikke mere tørret basilikum, så brugte tørret persille. Det fungerede også fint.
Citron/hvidløgsmarineret koteletter 6 personer:
- 6 koteletter
- saft fra 4 citroner
- 55 g olivenolie
- 6 fed hvidløg, presset
- ½ spsk. tørret oregano
- ½ spsk. tørret timian
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. tørret basilikum
- 500 g kartofler, skåret i tern
- 500 g grønne bønner eller 3 store grønne squash skåret i tykke halvmåne skiver
Kom koteletter i en plastikpose med lukning.
I en skål blander du citronsaft, olivenolie, hvidløg og alle krydderierne.
Gem 2 spsk. af marinaden og kom resten ned til koteletterne. Luk for posen og massér marinaden godt ind i koteletterne. Sæt dem til side i 30 minutter eller i op til 8 timer i køleskabet.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
I en stor skål kommer du kartoffeltern og bønner/squash. Hæld den resterende marinade ned til grøntsagerne og miks det godt sammen.
Kom grøntsagerne i en bradepande og læg koteletterne ovenpå. Smid den marinade væk som koteletterne lå i.
Bag retten i 25 minutter. Tag koteletterne fra fadet og hold dem varme ved at pakke dem ind i lidt folie.
Kom grøntsagerne tilbage i ovnen og giv dem 4-5 minutter på grill, så de lige begynder at blive brune. Dette er ikke nødvendigt, men det giver grøntsagerne en dejlig karamellisering.
Server koteletterne sammen med grøntsagerne.