Jeg er glad for at bruge nye kartofler til kartoffelsalat. Fordelen er foruden den skønne smag, at man ikke behøver skrælle kartoflerne.
Denne opskrift kombinerer 2 af mine favorittilbehør til grill, kartoffelsalat og tzatziki.
Du kan vælge udelukkede at bruge græsk yoghurt, men jeg synes der skal mayonnaise i, da det er med til at gøre det mere kartoffelsalatagtigt.
Tzatzikikartoffelsalat 4 personer:
- 750 g kartofler, skåret i tern (evt. skrællet)
- 70 g græsk yoghurt
- 60 g mayonnaise (eller græsk yoghurt)
- 1 agurk, revet og presset til afdrypning
- 1 fed hvidløg, revet
- 1 spsk. frisk dild, hakket
- 1 spsk. frisk mynte, hakket
- 2 spsk. citronsaft (ca. 1/2 citron)
- salt og peber efter smag
- 40 g feta, smuldret (valgfrit)
- 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 lille rødløg i tern
Læg kartoflerne i en stor gryde, dæk med vand, tilsæt et nip salt, bring det i kog,
reducer varmen og lad det simre, indtil kartoflerne er lige akkurat møre, inden du tager dem op af vandet og lader dem køle af.
Bland yoghurt, mayo, agurk, hvidløg, rødløg, dild, mynte, citronsaft, salt og peber i en stor skål.
Bland de afkølede kartofler i tzatzikidressingen, kom smuldret feta og forårsløg i og bland godt.
Stil gerne på køl i 1 time, så smagen bliver forstærket. Nyd til diverse kød fra grillen.