Jeg serverede confiteret andelår til mortensaften. Et godt tilbehør til and er disse bønner.
Jeg havde købt en æbleeddike glace i Spanien som var rigtig god til denne ret. Men da det ikke er så nemt at få i Danmark, så er en balsamico glace et godt alternativ.
Jeg køber gerne confiteret and, når jeg kan få fingre i nogle gode tilbud. Det er så lækkert sammen med disse stegte bønner med æble og nogle stegte kartofler i ovn, eller brug det i en grøn salat.
Gem gerne det overskydende fedt fra andelårene, hvis du er heldig at få fingre i nogle billige andebryst, kan du selv lave en omgang confiteret and.
Stegte grønne bønner med æble 4 personer:
- 400 g grønne bønner
- 1-2 faste æbler skåret i tynde både
- Fedtstof, evt. andefedt
- 30 g pekan- eller valnødder
- salt og peber
- Balsamico glace
Start med at give bønnerne et opkog på 2 minutter.
Hak nødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de dufter. Lad dem køle af på en tallerken.
Fjern kernehusene fra æblerne, og skær æblerne i tynde både. Smelt fedtet på panden ved middelvarme, og vend æblerne forsigtigt rundt, til de begynder at karamellisere.
Vend bønnerne med på panden. Krydr med salt og peber, kom nødderne i og vend rundt.
Hæld bønnerne i en skål og dryp noget balsamico glace henover.
Server straks.