Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

Da vi har en masse skønne solbærbuske i haven ved vores sommerhus, har jeg lavet en portion solbærsyltetøj. Jeg fik 5 af disse glas ud af portionen. Jeg har også smidt nogle af de skønne solbær i fryseren, så jeg kan lave mig en ny portion senere.
Opskriften er fundet hos Den gamle fabrik og jeg kan godt lide denne opskrift, da den ikke bliver alt for sød. Jeg tilsatte også 1 tsk atamon til mit syltetøj, udover at skylle mine glas i atamon.

Jeg havde en pose med solbær der havde ligget i en flaske rom, som jeg kom med i, og det gjorde ikke marmeladen dårligere. Og bare rolig, marmeladen kommer op og koge, så alkoholen forsvinder, så du kan sagtens give dine børn en mad med marmeladen.

Solbærsyltetøj 5 glas:

  • 1000 g solbær
  • 500 g sukker (eller rørsukker)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1-2 tsk. melatin (geleringspulver)
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • atamon

Rens solbær og kom dem i en gryde med ½ dl vand i bunden. Lad dem komme op og koge så de begynder at afgive væske, ca. 7 min.

Tilsæt sukker og citronsaft under omrøring og kog det med i 2 min.
Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.
Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende solbær.
Kog dem i yderligere i 2 min. og skum syltetøjet af.
Rør vaniljeessensen i.

Skold syltetøjsglassene og skyl dem derefter i atamon og fyld syltetøjet på. Luk straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *