Da jeg fyldte 30 fik jeg i gave Desperate housewifes kogebogen. En serie jeg var meget glad for at se tilbage i nullerne.
Kogebogen har jeg brugt mange gange, da der er en masse gode opskrifter deri. Denne opskrift kommer fra Gabrielle, selvom jeg tvivler på hendes karakter ville stå og lave mad selv.
Det eneste tidskrævende i denne ret er at pille rejerne og fjerne tarmstrengen. Du kan vælge at lade halen blive på, men jeg fjerner det hele, da det gør det noget nemmere at spise.
Rejer med chorizo og peberfrugt 4 personer:
- 2 peberfrugt, gul og rød
- 4 spsk. olivenolie
- 6 fed hvidløg i tynde skiver
- 220 g chorizo, så mild eller krydret du fortrækker den, skåret i skiver på 1 cm og derefter i strimler på 1 cm.
- 32 meget store rejer, pillet, befriet for hale og tarm (cirka 700 g)
- 6 spsk. sherry eller tør hvidvin
- 2 store tomater, flået, befriet for kerner og skåret i tern
- 6 forårsløg, skåret i stykker på 2-3 cm
- 4 spsk. finthakket, frisk persille, koriander eller purløg
- 2 spsk. smør (kan udelades)
Skær peberfrugterne over på langs. Fjern stilk, kerner og ribber. Skær hver del i halve og derefter i meget tynde strimler. Stil dem til side.
Varm olien i en stor pande over medium varme. Tilsæt hvidløg og steg under omrøring, til de syder. Tilsæt chorizo-stykkerne og vend dem rundt, til de begynder at skifte farve og give kulør til olien – cirka 3 min.
Skru godt op for varmen, tilsæt de pillede, klargjorte rejer og peberstrimler og steg videre, mens du vender rundt på tingene, til rejerne er lysende røde og næsten stegt igennem – cirka 3 min. Rejerne skal syde, og det stegefedt, der klæber til panden, skal være gyldenbrunt, men ikke sort.
Hæld vinen i, skru ned til medium varme og steg videre, mens du skraber hen over pandens bund, til vinen er næsten fordampet og rejerne gennemstegt – cirka 2 min.
Tilsæt tomat, forårsløg og krydderurter og vend det hele godt rundt. Tag panden af varmen og rør eventuelt smørret i. Server med det samme, sammen med ris, eventuel disse grønne ris.