Jeg er vild med Rafaello kugler, og denne opskrift minder lidt om de dejlige kokoskugler fra Ferrero, selvom de ikke er helt ens.
Men hvis man som mig er vild med kokos og gerne vil have lidt forskellig konfekt på julebordet, så er disse skønne.
De er nemme at lave og der skal ikke mange ingredienser til.
Perfekt til julebordet.
Rafaello kugler 25-30 stk:
- 175 g kokosmel
- 150 g hvid chokolade
- 200 g kondenseret mælk, gerne kondenseret kokosmælk, hvis I kan finde det.
- ½ tsk vaniljeessens
- 25-30 mandler
- Lidt ekstra kokosmel til at rulle kuglerne i til sidst.
Smelt den hvide chokolade over et vandbad, eller i mikroovnen. Når det er smeltet, tilsættes den kondenserede mælk og det røres sammen. Hæld til sidst kokosmelet i og rør det sammen. Lad det hvile i en skål på køkkenbordet et kvarters tid, mens du rister mandlerne på en tør pande, så de bliver lidt mørke (uden at brænde på).
Tril herefter en kugle rundt om en mandel i hænderne i en passende størrelse, og rul kuglen i det ekstra kokosmel.
Sæt kuglerne i køleskabet. Tag dem ud af køleskabet 20 min. før de skal spises, så de ikke er iskolde.