Er der noget bedre end at sidde med en varm skål suppe, når efteråret kommer med gråt vejr og regn. Det synes jeg ikke. Dette er en af mine favoritopskrifter. Det er faktisk en opskrift min mand er kommet med. Ja, han kan godt lave mad, det er bare ikke noget der sker tit. Han siger når jeg spør om han ikke vil lave mere mad. Jamen, du er jo så god til det. 😉 Denne suppe er både nem og hurtig at lave og er derfor også en suppe vi får tit. Normalt bliver den serveret med kødboller, men jeg kan godt lide den er lidt mere krydret, så jeg bruger gerne chorizopølse i suppen. Men som min mand siger, det skal jo ikke holde kødbollerne fra at komme i suppen også.
Porresuppe 4-6 personer:
- 2 store porrer
- 100 g chorizopølse
- 750 ml hønsebouillon
- 250 ml fløde
- 1 pk. Buko pikantost
- lidt olie
- salt og peber
- evt. kødboller 🙂
Snit porrerne fint. Steg dem bløde i olien. Skør pølsen ud i tern og svits det sammen med porrerne. Kom hønsebouillon ved og lad det koge 5 minutter. Tilsæt fløden og pikantosten og kog videre ved middel varme til osten er opløst. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kødboller. Server rygende varm med et stykke godt brød til.