Nem jordbærkage

Jordbærkage
Jordbærkage

Jeg er vild med jordbær og denne kage er så nem at lave og skal ikke engang bages. Desserter der kan laves dagen før gæsterne kommer, er også et hit hjemme hos mig.

Jeg lavede denne kage til mit arbejde, da jeg havde fødselsdag. Jeg møder meget tidligt, så en kage der kunne laves dagen før og så bare lige pyntes inden jeg skulle ud af døren, var den helt rigtige kage at tage med på arbejde.

Alle var vilde med kagen og sagde jeg skulle se at få lagt opskriften op på bloggen med det samme, så det er hermed gjort.

Orangeblomstvand kan købes i diverse arabiske forretninger. Vær ikke bange for at købe en stor flaske, da det kan holde sig længe. Og prøv at bruge det noget mere, kom lidt i jeres næste vanilje cupcakes eller lidt ned til jordbær når de står og trækker med sukker.

Jordbærkage 14 personer:

Beklæd en form, rund eller firkantet, med film. Der skal være nok til at det hænger godt ud over kanten af formen.

Pisk 500 ml. piskefløde, vaniljepasta, orangeblomstvand og flormelis med en elpisker indtil det er stift.

Skær de fleste af jordbærrene i skiver, nogle hele jordbær skal gemmes til næste dag, til at bruge som pynt.

Læg et lag af kiksene i bunden af formen. Kom et lag af flødeskum og derefter et lag af jordbærskiver. Kom derefter mere flødeskum på og læg så et lag kiks.

Fortsæt med flødeskum, jordbærskiver, flødeskum og så kiks indtil formen er fyldt. Slut af med et lag kiks.

Pres det hele godt sammen, og kom det film der hænger ud over kanten, ind over bunden. Sæt kagen på køl til næste dag.

Når kagen skal serveres, vendes den ud på et fad og filmen fjernes. Pisk de sidste 100 ml piskefløde og kom det på toppen af kagen.

Pynt med de sidste jordbær, skåret i skiver og drys med kiksekrummer.

Så er kagen klar til at servere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *