
Denne salat med quinoa er god lun sammen med f.eks. kylling. Men det er også en salat der kan laves og så spises kold. Kom den i mindre beholdere og tag den med på arbejde, som en dejlig frokost. Holder sig nemt nogle dage i køleskabet.
Det gode ved denne ret er at det hele laves i én gryde, så du ikke skal have en masse redskaber frem.
Marokkansk quinoasalat 4 personer:
- ½ spsk. kokosolie eller vegetabilsk olie
- 1 løg, skåret i tern
- 1 tsk stødt gurkemeje
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk kanel
- ½ tsk salt plus mere efter smag
- friskkværnet sort peber
- 180 g quinoa
- 500 ml bouillon (eller vand)
- 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
- 100 g tørrede tranebær
- 1 stor håndfuld finthakket persille
- ristede mandler i skiver, til pynt
Tilsæt olie i en stor gryde og sæt den over medium varme. Når olien er varm, tilsættes løg og steg indtil løget er gennemsigtigt, cirka 3-5 minutter. Rør derefter følgende krydderier i, gurkemeje, spidskommen, kanel og salt og peber. Lad det stege med i 30 sekunder mere.
Tilsæt derefter bouillon (eller vand) og quinoa. Bring blandingen i kog, kom låg på, reducer varmen til lav og lad det simre i 15 minutter. Efter 15 minutter, fjernes gryden fra varmen og rør så rundt i quinoaen med en gaffel. Det er for at gøre quinoaen luftig.
Rør kikærter, tranebær og persille i quinoaen og bland, indtil det hele er godt blandet. Smag til. Lad det stå og trække i et par minutter.
Pynt med ristede mandler og ekstra persille.