Mælkebøtte “honning”

Mælkebøtte honning
Mælkebøtte honning

Hold da op vi har mange mælkebøtter rundt omkring hvor vi bor, og selvom de er skønne at kigge på, så er det jo ikke altid man er lige glad for at have dem i sin have.

En god måde at få lidt glæde af denne forhadte plante, er at bruge den til noget fornuftigt.

Denne skønne mælkebøtte “honning” har fået sit navn, grundet sin fine honningfarve, og er så dejlig på en lun bolle eller kom lidt over yoghurten til morgenmaden.

Den har en let blomstersmag, så giver virkelig fornemmelsen og smagen af en lækker blomsterhonning.

Det tager noget tid at sidde og få alle blomsterbladene af mælkebøtterne, men sid og nyd det skønne forårsvejr udenfor, eller hør en god bog eller podcast.

Mælkebøtte honning 4 glas:

  • 12 dl. mælkebøtter (kun det gule i blomsten)
  • 12 dl. vand
  • 6 dl. rørsukker
  • 1 dl. citron saft
  • 1 brev geleringspulver (22 g)

Pluk friske gule mælkebøtter. Pluk gerne de store, da der er mere smag i dem.
Vask dem forsigtigt og tag derefter alt det gule ud af blomsterne. Det grønne må ikke komme med, da det er bittert.

Kog blomsterne i vandet i 10 min. Si blomsterne fra og kom væsken tilbage i gryden. Tilsæt citronsaften. Bland sukkeret sammen med geleringspulveret.

Lad væsken komme op og koge,
Hæld sukker og geleringspulveret i under kraftigt omrøring. Koges derefter i ca. 20 min.

Test om det er stift nok ved at tage lidt op på en tallerken med en ske, er det stivnet efter et par sekunder, er det færdigt.

Hæld honningen på atamon skyllede glas og køl det ned.

Mælkebøtte honning2
Mælkebøtte honning1

8 comments

  1. jane Christoffersen

    Geleringspulver skal ikke koge i 20 min. – det skal drysses i og koges med de sidste 2 min.

    1. Det er hermed rettet. 🙂

  2. Mit bliver slet ikke hårdt?
    Og har brugt 2 poser gelé

    1. Min “honning” blev heller ikke ret fast i det. Så brugte det mere som en sirup.

  3. Skal væsken ikke koges ned, til en mindre volumen, for at få en ordenlig smag?
    Er 10 min virkelig nok?

    1. Jeg synes smagen var rigtig fin, men du kan evt. lade blomsterne trække i vandet noget tid efter, hvis du gerne vil have en mere koncentreret smag.

  4. Nogle biavlere samler den honning som bierne har fremstillet under blomstringen af mælkebøtterne. Det er en særlig honning, som de kalder mælkebøtte honning.
    Please, lad være med at kalde en blomstergele for honning. Det er jo en hel falsk beskrivelse.
    Kald det hvad det er.

    1. Tak for dit input. Navnet kommer fra den amerikanske opskrift jeg selv er gået ud fra, og tænker det skyldes den honninggule farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *