
Mælkebøtter er for mange en gene, men de kan faktisk bruges til mange forskellige ting.
Den hvide saft fra planten, er rigtig god at komme direkte på småskrammer og bistik, for at mindske smerten.
De nye blade er fyldt med A og C vitaminer, mere kalium end i broccoli og mere betakaroten end i gulerødder og jern og kobber. Så brug dem som det grønne i sandwich, bland dem i salaten eller brug dem i frisklavet pasta, i stedet for spinat.
Mælkebøtter er også mildt vanddrivende, så brug dem med forsigtighed.
Disse ”cookies” er et godt alternativ til de cookies der er fyldt med sukker og smør.
De har mere konsistens som en grovbolle, med en let smag af blomster og honning.
Er rigtig gode til den lille lækkersult.
Mælkebøtte “cookies” 24 stk:
- 230 ml. raspolie
- 230 ml. flydene honning
- 4 æg
- 256 g. mel
- 180 g. havregryn
- 2 dl. mælkebøtte blomsterblade (kun det gule, det grønne er bittert)
- saften og revet skal fra en lille citron
- Lidt hakkede nødder
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Bland alle ingredienserne sammen.
Kom dejen i klatter på bagepapir og bag dem 15-20 minutter.
maj 9, 2025 at 21:16
Hej
Jeg har lige et par spørgsmål:
Hvilke nødder og hvor meget skal man bruge?
Og hvordan renser du mælkebøtterne? Skal de bare vaskes?
Vh Sarah
maj 26, 2025 at 12:16
Hej Sarah. Jeg bruger bare de nødder jeg godt kan lide, og bruger nok hvad der svarer til 50 g. Jeg skyller mælkebøtterne i kold vand, inden jeg plukker de gule blade af mælkebøtten.