Limoncello

Jeg har altid været vild med den italienske limoncello og det er en af de drikke jeg altid slutter et måltid af med, når jeg er på ferie i Italien.

Denne søde/syrlige drik er altid med i kufferten når jeg tager hjem, men den holder ikke ret længe.

Så jeg tænkte den måtte jeg kunne lave selv og det kunne jeg.

Denne limoncello bliver lige som dem jeg har smagt i Italien, og ja den bliver måske lidt dyr at lave, da der er meget afgift på køb af finsprit, men der er ikke noget bedre end at nyde et glas iskoldt limoncello du selv har lavet.

Limoncello 2 liter:

  • 1 liter finsprit
  • 10 økologiske citroner
  • 1 liter vand
  • 800 gram sukker

Vask og tør citronerne. Da du kun skal bruge den gule skal, er det vigtigt at de er helt rene.

Skræl citronerne. Du skal kun bruge det gule af skrællen. Jeg brugte en skarp kartoffelskræller og den tog fint kun den gule del af skrællen.
Ellers prøv at fjerne så meget af det hvide der kommer med, med en skarp kniv bagefter. Jo mere af det hvide fra citronen der kommer med, jo mere bitterhed vil der komme i limoncelloen.

Kom citronskallen i en stor glas beholder og hæld finspritten henover. Lad det trække i 10 dage eller op til 3 uger. (Jeg havde det stående i 3 uger)

Når spritten har stået tiden ud med citronskallerne i, kommer du vand og sukker i en stor gryde og lader det varme op under lav varme, mens du rører undervejs, indtil sukkeret er opløst og siruppen er klar.
Fjern gryden fra varmen og lad det køle ned til stuetemperatur.

Kom et dørslag over en stor skål og hæld spritten med citronskal ned i den. Pres med en grydeske, for at få det sidste væde med.
Smid citronskallerne ud.

Hæld sukkersiruppen sammen med spritten og filtrer det over i en ny skål, gennem et osteklæde der kommes ned i en fintmasket si.

Hæld limoncelloen på flasker ved hjælp af en tragt og stil dem i fryseren hvor de kan holde sig til du har drukket det hele og laver en ny portion.

2 comments

  1. Hej Hanne. Jeg står og skal lave Limoncello, efter din opskrift. I en anden opskrift ser jeg, at der overhovedet ikke skal vand i, så nu er jeg lige lidt i vildrede.. Hvad tænker du om opskrifter uden vand?

    1. Jeg tror der skal vand i for at fortynde spritten noget, ellers bliver procenterne meget høje. Her koger du jo vand og sukker sammen til en sukkersirup, som så hældes i. De fleste opskrifter jeg har set på er med finsprit og så sukkersirup, så hvis du bruger finsprit, vil jeg bruge vand. Håber det var en hjælp. Glæd dig til din egen hjemmelavede limoncello.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *