Lakridsmarengs

IMG_20131006_103808

Jeg har en sød tand, og da jeg skulle bruge æggeblommer i en opskrift, stod jeg tilbage med æggehviderne. Så straks besluttede jeg mig for at bage marengs. Nu er det jo in med at komme lakrids i alt, så derfor blev det til lakridsmarengs. Det gode ved marengs er at det kan holde sig længe, det er dog ikke så tit tilfældet hos mig, da jeg jo havde den der søde tand. Her er en nem opskrift og med en marengs der holder formen. I kan bruge forskellige tyller når I sprøjter marengsen ud, jeg holdte mig til klassisk dråbeform, da jeg valgte at bruge dem som pynt til en dessert.

Lakridsmarengs ca. 70 stk:


 • 3 æggehvider
 • 200 g sukker
 • 1-2 tsk. lakridspulver

Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehviderne næsten helt stive. Tilsæt sukker og lakridspulver, og pisk massen helt stiv.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle, kom evt. sort frugtfarve i striber ned i sprøjteposen, så der dannes fine mønstre på marengsene. Sprøjt små marengs ud på en bageplade med bagepapir.
Bag marengsene ca. 1 time.
Afkøl på en bagerist.

7 comments

 1. Helene Juul Jensen

  De smager godt 🙂

 2. Hej Hanne , jeg glæder mig til at modtage dine nyhedsbreve . kan så godt lide dine sider , jeg skal rigtigt i køkkenet og lave lækre ting ,… det ser ud til de fleste opskrifter er nemme at gå til. God weekend

  1. Kej Kirsten. Tusind tak for din kommentar. Er glad for at høre du får lyst til at gå i køkkenet og lave nogle af mine opskrifter. Håber du havde en god weekend med masser af skøn mad.

 3. Jeg glæder mig til at prøve dine dejlige ting . Det er en dejlig overskuelige hjemmeside du har Hej og god weekend

  1. Hej. Vil gerne modtage nyhedsmail. Det er godt nok spændende ting du laver.

   1. Hej, tusind tak. Håber du kan bruge mine opskrifter og får lavet nogle lækre ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *