
Jeg er altid på udkig efter opskrifter som er gode at servere til frokost. Denne opskrift på en kyllinge/ porre tærte lavet med en krydret pandekagedej, lød rigtig spændende.
Ifølge den oprindelige opskrift, skulle man hælde noget dej i bunden, lægge nogle skiver ost hen over dejen før fyldet kommes på og derefter resten af dejen.
Det fik i hvert fald min tærte til at få fornemmelsen af en ubagt bund , så derfor har jeg lavet opskriften lidt om, så man kommer hele dejen på toppen. Tror det bliver en bedre oplevelse, men har dog ikke selv fået det prøvet af endnu.
Ellers synes jeg denne tærte smagte vildt lækkert og den skal i hvert fald prøves igen,
Kylling/porretærte med pandekagedej 6 personer:
Dej:
- 200 gram mel
- 280 ml mælk
- 2 tsk bagepulver
- 1 æg
- ¼ tsk. salt
- persille
- 1 tsk. sennep
Fyld:
- 2 stegte kyllingebryster, skåret i tern
- olie til stegning
- 1 løg i tern
- 2-3 porrer snittet i tynde ringe (gem lidt porre til at drysse på som pynt)
- 1 fed hvidløg, hakket
- 2,5 dl mælk.
- 2 spsk. maizena
- 1 spsk. flødeost
- salt og peber
- Revet ost til at gratinere med
Start med at krydre dine kyllingebryster og steg dem på en pande. Sæt dem til side.
Nu kommer du mere olie på panden og steger dine løg og porre bløde og klare. Tilsæt hakket hvidløg og steg med et minut.
Bland maizena sammen med den kolde mælk. Tilsæt mælken til løg og porreblandingen og lad det småkoge til sovsen tykner. Tilsæt flødeosten og lad det smelte ud i sovsen.
Kyllingen skæres i tern og kommes i sovsen og der smages til med salt og peber.
Sættes til side, mens dejen laves.
Brug en blender til at lave pandekagedejen.
Kom alle ingredienserne i blenderen, start med at komme mælken i, da det gør at melet ikke sætter sig fast nede i bunden.
Blend det hele til en glat dej.
Nu tager du en lille bradepande ca. 20 cm eller ildfast fad, og smører det med olie. Kom kyllinge/porresovsen i bunden af fadet. Hæld pandekagedejen hen over fyldet.
Kom de porreskiver du har tilbage, samt den revne ost, på toppen af dejen.
Bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft, i ca. 35 -45 minutter. Tærten skal se dejlig gyldenbrun ud.
Lad den køle ned i 10 minutter og server med en god salat til.
