Håber I alle kom godt ind i det nye år. Nu kører vi ikke med den traditionelle nytårstorsk, men hvis man gerne vil have det lidt med ind i nytårsmenuen, så er denne suppe et godt alternativ.
Jordskokkesuppe med dampet torsk:
- 500 g jordskokker
- 1/4 l piskefløde
- 1/2 l hønsebouillion
- 1 glas hvidvin
- 400 g torskefilet
- olie til stegning
- salt og peber
- pesto
- brødcroutons
2 personer (hovedret) 4 personer (forret)
Skræl jordskokker og skær dem i mindre stykker. Varm olien op og rist jordskokkerne. De skal ikke tage farve, bare lige varmes så nøddesmagen kommer mere frem. Kom hvidvinen i og lad det småsimre 5 minutter til alkoholden er fordampet. Kom hønsebouillion ved og lad det koge ved middelvarme til jordskokkerne er møre. Blend suppen jævn i en blender, eller med en stavblender. Kom den over blusset igen og tilsæt fløden. Kog op og smag til med salt og peber. Skær torskefilet ud i 4 stykker og krydr med salt og peber. Damp dem i en bambusdamper over vandbad, i ca. 10 minutter. Anret suppen i tallerkner, kom torskestykke ned i midten, pynt af med pesto og croutons.