Gulerodsblenderkage

Gulerodsblenderkage
Gulerodsblenderkage

Jeg er glad for de kager der er superhurtige at lave, men som stadig smager godt.

Denne opskrift på en hurtig kage lavet på blenderen er sådan en. Jeg er rigtig glad for gulerodskage. Denne her bliver meget svampet og saftig.

Jeg kan godt lide den normale gulerodskage, men det er ikke alle der er vilde med de revne gulerodsstykker i kagen. Så er denne perfekt.

Kagen bliver mere fløjlsblød grundet det hele bliver blendet, og smagen sidder lige i skabet.

Prøv den næste gang du har nogle gulerødder der skal bruges, eller du står og har brug for at lave en hurtig kage.

Du kan se den originale opskrift på YouTube.

Gulerodsblenderkage:

  • 115 g gulerødder, skrællet og i mindre stykker
  • 100 vegetabilsk olie, evt. solsikkeolie
  • 1 æg
  • 120 g mælk
  • 1oo g brun farin
  • 150 g mel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • ¾ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ½ tsk. eddike.

Glasur:

  • 150 g kold flødeost naturel
  • 60 g flormelis

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.

Start med at skrælle gulerødder og skær dem i mindre stykker.

Sæt blenderen på vægten og kom gulerodsstykker i til du når de 115 g.

Blend gulerødderne på puls 3 gange og dine gulerødder skal gerne være blevet meget finthakket.

Sæt blenderen på vægten igen og kom æg og de andre ingredienser i. Start gerne med olie og mælk, da det er godt det er de flydende ingredienser der kommer først i en blender. Det gode ved denne opskrift er at du vejer tingene af i blenderen, så du ikke skal bruge en masse skåle.

Nu sætter du blenderen tilbage på motoren og kører på puls. Sådan her, puls et par sekunder, stop og puls igen et par sekunder, og stop. Det gør du 3 gange. Det er vigtigt at du ikke blender for meget, det skal kun lige blandes. Brug en dejskraber til at skrabe siderne ned og lige røre rundt i dejen et par gange.

Klargør en springform med bagepapir i bundet og smurt med olie eller smør. Jeg bruger en dåse med sprøjtemargarine/smør.

Hæld dejen over i den klargjorte form, og sæt kagen i ovnen og bag i 24-25 minutter. Tjek om kagen er bagt med en strikkepind. Der skal ikke sidde dej fast på pinden, når den tages ud af kagen.

Lad kagen køle lidt af i formen og lad den derefter køle helt af uden form på en rist.

Glasuren laver du ved at tage flødeosten og flormelis og piske cremet med en håndmixer.

Smør det på toppen af din afkølede kage og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *