Fyldt tortilla

Fyldt tortilla
Fyldt tortillas

Jeg har set et program på Netflix om mad i sydamerika og der var de i Argentina. Der så jeg de lavede en stor kartoffeltortilla fyldt med ost og skinke.

Lige nu sidder jeg i Spanien og spiser mange tortillas til min tapas, men de er de mere simple slags. Så fik lyst til at prøve mig frem og se om jeg ikke kunne gøre Argentina kunsten efter.

Den blev superlækker, dog havde jeg fået fingre i en reven ost det ikke smeltede helt så meget, så kik efter en der er beregnet til at smelte.

I Argentina og også her i Spanien kommer de kartoffelternene en tur i frituren, jeg brugte min airfryer til at stege/bage kartoflerne inden de bliver blandet med æg. En alm. ovn kan også bruges. Det er dog vigtig at du tilbereder kartoflerne lidt før de blandes med æg, ellers skal tortillaen have for lang tid i ovnen bagefter, og det giver en meget mørk tortilla.

Fyldt tortilla 4 personer:

  • 3-4 store bagekartofler
  • 8-10 æg
  • 300 gram revet ost, mere hvis du har lyst
  • 5 store skiver kogt skinke
  • Salt
  • Peber

Start med at skrælle kartoflerne og skær dem ud i tern, de skal ikke være for store. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 min, eller i en airfryer i 10 min.

Kom de bagte kartofler op i en stor skål. Kom alle æggene i og bland det hele godt sammen. Der skal være godt med æggemasse. Krydr med salt og peber.

Tag en springform og sprøjt den med lidt fedtstof. Hæld derefter halvdelen af kartoffel/æggemassen ned i springformen. Kom den revne ost ud over hele fladen og top derefter med skiver af skinke.

Derefter hælder du resten af kartoffel/æggemassen henover, så skinken er helt dækket.

Sæt tortillaen i den 180 grader varme ovn og bag den i 40-50 minutter.

Tag den ud af springformen og server som en del af tapas, eller som stjernen i måltidet sammen med en salat.

Fyldt tortilla stykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *