Egg Benedict

EggBenedict
Egg Benedict

Min mand fyldte år og han ville gerne have Egg Benedict med laks til morgenmad.

Så der var ikke andet for at opfylde hans ønske, selvom jeg ikke havde prøvet at pochere æg før, da det altid var noget jeg troede ville være svært. Er selv ret vild med at få pocheret æg og vælger det altid når jeg er ude, men fandt nu ud af at det kan vi sagtens få herhjemme. Var slet ikke svært og er virkelig lækkert.

Ja, det kræver lidt flere skåle, men pyt, vi har en opvaskemaskine.

Jeg lavede 2 Egg Benedict til hver, men det gjorde os virkelig mætte, så måske et til hver og så kan man servere lidt frisk frugt ved siden af. Eller spise 2, hvis man er meget sulten.

Egg Benedict 4 stk.:

Hollandaisesaucen:

  • 2 æggeblommer
  • 170 g smør
  • 2 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • 1/2 tsk dijon sennep
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Krydderurter til pynt

Resten:

  • 4 skiver ristet rugbrød, stukket ud i cirkler
  • 4 meget friske æg
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 4 skiver røget laks
  • 1 avokado

Skær rugbrødet ud i cirkler og rist det på begge sider. Skær avokado ud i skiver og læg det oven på rugbrødet. Læg en skive røget laks på hver skive rugbrød.
Sæt det til side.

Hollandaise:

Smelt smørret i en gryde over lav varme og hæld det derefter i et lille glas, lad vallen (bundfaldet) blive i gryden og kasser det.

I en ren gryde kommes æggeblomme, citronsaft/eddike, dijon og det piskes godt med et piskeris over den laveste varme, til det tykner en smule. Gryden må endelig ikke stå på varmen, uden der piskes!

Hæld nu en smule smør i og pisk det godt ind, hvorefter resten af smørret langsomt piskes godt ind i saucen. Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.

Pocheret æg:

Sæt en gryde med vand i kog. Slå æggene ud, et af gangen i en lille si. Det er for at det helt flydende æggehvide kan fjernes, da det laver grimme tråde på det pocheret æg. (helt friske æg har mindre flydende hvide, end gamle æg) Kom hvert æg i hver sit glas.

Kom eddike i vandet, skrue ned for varmen så vandet blot simre i kanten.

Dump forsigtigt et æg ned i vandet af gangen, saml hviderne hurtigt omkring blommen med en hulske og lad æggene småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.

Kom et pocheret æg oven på laksen. Pynt med en skefuld hollandaise og et drys krydderurter.

Server straks.

EggBenedict

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *