Det danske vintervejr er super til en omgang varm suppe. Jeg kan nu spise suppe om så temperaturen siger -5 eller +25, men der er bare noget komfort i at sætte sig med en skål dampene varm suppe, når temperaturen er i bund.
Denne suppe er perfekt, fordi min mand og jeg næsten aldrig kommer igennem et helt hvidkålshoved. Så når jeg har en rest der begynder at se lidt kedelig ud, så er denne hvidkålssuppe en god måde at få brugt det sidste på.
Denne suppe er fyldig og med masser af skøn smag.
Du kan bruge den som en forret eller bare som en god omgang ”comfort food”.
Jeg havde en rød krydderolie liggende, og jeg valgte at dryppe lidt hen over suppen. Var rigtig godt.
Cremet hvidkålssuppe 4 personer:
- ½ hvidkål
- 1 stor bagekartoffel
- 1 porre
- 1 tsk eddike (brug gerne sherry- eller estragoneddike)
- 8 dl. vand
- 2 bouillonterninger
- 1 tsk timian – tørret, eller frisk timian, men så skal der bruges lidt mere
- 2 dl. fløde
- 1-2 spsk. olie
- salt og friskkværnet peber
- 100 gram bacon – i tern
Fjern de yderste blade på hvidkålen, og snit derefter kålen i tynde strimler, som igen skæres i mindre stykker.
Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern, mens porren snittes i skiver.
Varm olie i en gryde, og kom hvidkål, kartoffeltern og porre i, og svits ca. 10 minutter, hvor du vender det rundt undervejs, så det ikke brænder på.
Kom eddike i, lad det svitse kort – og tilsæt derefter vand, bouillonterninger og timian.
Lad nu hvidkålssuppen småkoge i 30 minutter under låg, så grøntsagerne bliver kogt møre.
Steg baconternene sprøde på en pande.
Blend suppen med en stavblender, så den bliver helt jævn, og kom fløden ved. Blend igen, og smag den færdige hvidkålssuppe til med lidt salt og peber.
Pynt med de sprødristede bacontern og lidt krydderolie. Pynt evt. også med lidt grønt, som f.eks. hakket persille eller lidt basilikum.