Cobb salat

Cobb salat
Cobb salat

Dette er en af mine favoritsalater, og når jeg er i USA, så bestiller jeg gerne denne salat. Er jo godt med noget amerikansk mad, der er sundt. Men så er der jo lige bacon og blå ost på, så lidt fedt sniger sig ind.

Det er en af de salater jeg er sikke på jeg kan få manden til at spise. Kylling, bacon og ost, så skal alle de sunde grøntsager nok glide ned.

Og så er det en salat der er hurtig at lave og ingredienser der er nemme at få fat på.

Det er ikke en Cobb Salat, hvis der ikke er blåskimmelost på!  

Jeg elsker at bruge cremet gorgonzola, fordi det klister sig på alt, så det på en måde bliver en del af dressingen. Derfor er dressingen lidt mere syrlig end traditionelle vinaigrette – du har brug for syren til at skære gennem fedmen af ​​blåskimmelosten.

Cobb salat 4 personer:

  • 400 g kyllingebryst (2 stykker)
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber
  • 200 g bacon, knust eller tern
  • 4 kogte æg, i både eller tern
  • 1 stort romainesalat (eller 2 små), hakket (eller anden sprød salat)
  • 2 store tomater, skåret i tern (eller 250 g cherrytomater halveret)
  • 2 avocadoer, skåret i store stykker
  • 200 g gorgonzola dolce, eller roquefort (traditionel), smuldret (eller anden blåskimmelost)
  • 2 spsk. purløg, finthakket

Dressing:

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 5 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 5 spsk. æblecidereddike (eller hvidvin eller rødvinseddike)
  • 3/4 tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber
  • 2 spsk. skalotteløg, meget fint hakket
  • 1/2 tsk sukker

Kom salt og peber på kyllingebrysterne og bag dem i ovnen i 25 minutter. Sæt dem til side og lad dem køle ned. Skær derefter ud i tern.

Steg bacon sprødt. Jeg kan godt lide at bruge bacon i skiver og så knuse det bagefter, men du kan også sagtens bruge bacon i tern. (hvilket jeg har gjort her)

Nu rengøres alle grøntsager og start med at lægge salaten i bunden af tallerkenen. Derefter kommer du tomat, æg, avokado, bacon, kylling og blå ost i rækker oven på. Denne salat skal ikke blandes, en af de ting der gør det til en Cobb salat, er at fyldet ligger i pæne rækker oven på salaten.

Pynt med frisk purløg.

Dressingen laver du ved at komme ingredienserne til dressingen i en lille beholder med låg. Ryst det hele godt og så er din dressing klar.

Sæt dressingen ved siden af, så kan folk selv komme det på deres salat.

Server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *