Citron Marengstærte

Dette er nok min favorit dessert. Jeg har altid elsket marengs, men sammen med dette syrlige fyld er det som at høre englene synge.

Hvis jeg er ude og spise og der denne dessert på menukortet, vælger jeg altid den.

Jeg er glad for rigtig mange forskellige desserter og kager, men en jeg aldrig bliver træt af at få serveret, er denne tærte. Det gode ved denne opskrift, er at du får nok dej til 2 bunde, Så jeg kan komme den ene portion i fryseren. Så er der heldigvis en undskyldning for at lave en ny omgang snart igen.

Jeg får alt for meget marengs ud af denne opskrift, men det gør ikke noget, da det er en af de bedste opskrifter til at lave kyskager af. De holder formen rigtig flot og bliver super blanke. Så bager altid resten til en omgang kyskager.

Citron Marengstærte, 1 tærte (2 bunde).:

Bunde:

  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 100 g flormelis
  • 1 stk. æg, stuetemperatur
  • 300 g mel
  • 0,5 stk. vaniljestang, kornene

Citroncreme:

  • 2 stk. æg
  • 2 stk. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl citronsaft (ca. 3-4 stk. citroner)
  • 15 g majsstivelse
  • Revet skal af 2 stk. citroner
  • 50 g smør, stuetemperatur

Italiensk marengs:

  • 125 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand

Bunde:

Portionen på bunde er til 2 tærter á 24 cm – gem den anden halvdel af dejen i fryseren til en anden god gang.

Pisk smør og flormelis sammen på røremaskinen, til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æg og vanilje og pisk det godt sammen. Tag rørskålen af maskinen, sigt melet ned i og vend det i med en dej skraber. 

Tryk dejen flad mellem husholdningsfilm eller i en frysepose, og sæt den på frost. Når den er gennemkold æltes den hurtigt igennem, trykkes flad igen og lægges på køl igen i et par min. Rul herefter dejen ud og kom den i formen.

Tryk dejen godt ind til kanten, specielt for neden, prik bunden med en gaffel. Er dejen blevet lun, sættes tærtebunden på køl inden den bages. Bag ved 175 grader til den er færdig, ca. 20-25 minutter.

Citroncreme:

Kom sukker, citronsaft og den revne citronskal i en kasserolle. Kog det op og lad det stå og trække.

Pisk æg og blommer sammen i en gryde. Opløs majsstivelsen i lidt vand, og kom det ned til æggene. Rør den varme citronlage i, og varm det hele op til det tykner.

Kog den igennem ved jævn varme, og under omrøring. Lad cremen køle lidt af, og rør smørret i, i små klatter.
Kom cremen i tærtebunden.

Italiensk marengs:

Til den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup. Sukkersiruppen skal have en temperatur på 117 grader. Brug et sukkertermometer.

Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet af. Kom den derpå i en sprøjtepose.

Dekorer tærten med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden eller brug en lille gasbrænder til at give tærten den fine brændte overflade.

Server tærten kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *