
Når jeg er nede og besøge min veninde i Spanien, har vi så mange appelsiner, vi gerne presser til frisk juice. En gang imellem trænger de til at blive brugt, og så laver jeg gerne denne appelsinkage.
Hvis man nu har dårlig samvittighed over at spise en hel kage, (vi er kun 3) så er denne kage god at fryse ned. Så har du altid lige lidt kage du kan tage op, hvis lysten skulle komme til appelsinkage.
Appelsinkage:
- 200 gram smør blødt
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 appelsiner (saft og skal)
- 1 knivspids salt
Glasur:
- flormelis
- appelsinsaft
Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen.
Pres 2 af appelsinerne. Bruger du økologiske appelsiner, så riv skallen og put det i kagen
Bland hvedemelet med bagepulver og salt og vend det i skiftevis med appelsinsaften.
Smør en springform og hæld dejen i.
Bag kagen nederst i ovnen ca. 30-40 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt og det tjekker du ved at stikke en strikkepind i, og ser om den kommer ud ren.
Pres saften fra den tredje appelsin og hæld saften ud over kagen, med det samme den er kommet ud af ovnen.
Lad kagen køle helt af før du kommer glasur på. Glasuren laver du ved at røre flormelis sammen med appelsinsaft.