Dette farsbrød er et amerikansk Meat Loaf og der er lidt mere smag i dette Meat Loaf end der er i vores forloren hare.
Der kommes lidt flere grøntsager i og det får en dejlig smag ved at tilsætte tomatpuré, engelsk sovs og sennep.
Selvom man tilsætter disse lidt voksne smage, er det et farsbrød der falder i de fleste børns smag.
Her har jeg valgt at servere det med en meget nem tomatsovs, ovnbagte gulerødder og hvidløgskartoffelmos.
Opskriften fandt jeg i min skønne Desperate Housewives kogebog.
Amerikansk Meat Loaf 6 personer:
- 1 kg hakket kalv og flæsk
- 1,8 dl rasp
- 4 forårsløg, pillet og snittet i meget tynde skiver
- 1 mellemstor gulerod, skrællet og revet groft
- 2 store æg
- 3 spsk. Engelsk sovs
- 3 spsk. Alm. sennep
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
Tomatsovs:
- 1 dåse tomatsuppe, Heinz
- 2,4 dl oksebouillon
- 1 spsk. mørk farin
- 1 spsk. hvidvinseddike
- friskkværnet, sort peber
Forvarm ovnen til 190 grader.
Smuldr kødet ned i en stor skål. Drys rasp, forårsløg og gulerod henover.
I en anden skål pisker du æggene sammen med engelsk sovs, sennep, tomatpuré, timian,salt og peber.
Hæld blandingen i skålen med farsen og ælt det hele godt og grundigt sammen med fingrene.
Læg farsen i et ildfast fad eller en bradepande.
Skyl fingrene i koldt vand og form farsen til et “brød”, der er lidt over 20 cm langt, lidt over 10 cm bredt og cirka 5 cm højt.
Sæt farsbrødet i ovnen og steg det, til det ikke længere er lyserødt i midten – cirka 50 min. Check eventuelt med en kødnål, om kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar – ikke bare antydningsvist lyserød.
Tag farsbrødet ud af ovnen og lad det hvile i 5 min.
Server det varmt, skåret i ikke for tynde skiver, sammen med hvidløgskartoffelmos og tomatsovs.
Sovsen:
Kom tomatsuppen i en kasserolle sammen med bouillon, farin og vineddike. Bring det i kog, skru ned til simrepunktet og lad det småkoge i 10 min.
Rør rundt i det med jævne mellemrum. Smag til med peber.