Jeg er vild med klatkager, Da jeg var barn, var risengrød lig med klatkager. Mor lavede altid en stor nok portion risengrød, så vi kunne få mine elskede klatkager dagen efter.
Som barn fik vi tit dette som aftensmad, nok fordi dengang var risengrød en billig spise. Men husker også at vi fik æbleskiver til aftensmad, og pandekager.
Tænker nu som voksen, at det er rart kun at få disse søde retter som aftensmad en gang imellem, og tror min mor har haft det lige sådan. Men når nu ens barn er vild med det, så var det på menuen lidt oftere. Så tak mor.
Prøv disse simple klatkager, næste gang du har en rest risengrød.
Klatkager 10 stk.:
- 600 gram kold risengrød
- 2 æg
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g hvedemel
- smør, til stegning
Bland den kolde risengrød sammen med æg, sukker, vanilje og mel. Rør dejen sammen til den er ensartet.
Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. 30 minutter. Det er med til at dejen samler sig og klatkagerne ikke falder fra hinanden når du steger dem.
Smelt smør på panden.
Læg dejen på panden som små pandekager. Brug cirka 1 grydeskefuld pr. klatkage.
Bag klatkagerne ved middel varme, indtil det øverste på klatkagen ikke længere er flydende. Vend så klatkagen med en paletkniv og bag dem færdige på den anden side.
Tag klatkagerne af panden og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage. Kom gerne en tallerken hen over klatkagerne, for at holde dem varme.
Servér klatkagerne med syltetøj og sukker.