Jeg elsker at bage småkager. Giver dem ofte til mine svigerforældre, der gerne vil have en småkage til kaffen.
Jeg havde en pakke marcipan i køleskabet, jeg ikke rigtig vidste hvad jeg skulle bruge til. Så det blev til disse super nemme småkager.
De smager skønt af marcipan og er ikke alt for søde. Dem kommer jeg til at lave igen.
Marcipan småkager25-30 stk.:
- 200 g revet marcipan
- 200 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 150 g mel
I en foodprocessor piskes det bløde smør, marcipan, flormelis og mel sammen til en ensartet dej.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Kom bagepapir på to bageplader, og sprøjt små aflange kager ud i en længde af ca. 4-5 cm.
Bag kagerne ved 175 grader i ca.12 minutter. Kagerne skal stadig være lyse, men gyldne.
Lad kagerne afkøle.
Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.