Når min mand og jeg skal hygge os i weekenderne, kan det ske at jeg laver amerikanske pandekager eller vafler. Så her får I mine to favoritopskrifer på amerikanske pandekager og vafler. Pandekagerne er en amerikansk opskrift, så der bruges cups som mål. Jeg har dog ikke omregnet denne, da jeg har brugt en kop som målebæger. Det er en lille kaffekop fra Ikea, og det giver ca. 9 pandekager, hvilket er nok til os som morgenmad. En hvilken som helst kop kan dog bruges.
Amerikanske pandekager:
- 3/4 kop mælk
- 2 spsk. lys eddike
- 1 kop mel
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- 2 spsk. smeltet smør
- 1 tsk vaniljeekstrakt
Bland mælk og eddike i en lille skål, og lad stå i 10 minutter. Det er for at gøre mælken “sur”. Der er et vigtig trin og man vil ikke kunne smage eddiken i de færdige pandekager.
Bland de tørre ingredienser i en skål. I den lille skål blandes nu den “sure mælk” med æg, vanilje og smeltet smør. Hæld det i de tørre ingredienser, og pisk indtil klumperne er væk, men pisk ikke for længe.
Dejen vil være tyk, men der skal ikke tilsættes mere væske. Stil dejen tilside i 10 minutter, eller indtil du kan se bobler i dejen. Rør ikke rundt. Kom en 1/4 kop dej på en stegepande med smør. Steg indtil der kommer bobler på overfladen af pandekagen, vend med en paletkniv, så de kan brunes på den anden side.
Server med sirup og evt. friske bær.