Min mand er vild med de Vendsysselske pebernødder så jeg har prøvet at finde en opskrift der bliver lige som dem.
Denne her har jeg fundet på nettet og de kommer ret tæt på. Jeg kommer lidt mindre sukker i, da min mand synes de første jeg lavede, var for søde. Jeg kommer også stødt ingefær i, da jeg synes det det smager godt i pebernødden.
Helt som de Vendsysselske pebernødder er de ikke, men den opskrift er ikke nem at få fingre i.
Disse bliver dejligt knasende sprøde, lidt som makroner, med en skøn krydret smag.
Sørg for at lave dem meget små, 1×1 cm. De vokser til dobbelt størrelse når de bliver bagt.
Nordjyske pebernødder 400 stk.:
- 2 æg
- 150 g rørsukker (eller alm. sukker)
- 250 g mel
- 1 tsk. hjortetaksalt
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. hvid peber (uden top)
- ½ tsk. stødt ingefær
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt.
Rør alle tørre ingredienser sammen i en skål for sig.
Rør mel-blandingen i den luftige æggemasse og rør dejen sammen.
Stil den færdige dej på køl i nogle timer. Dejen bliver nemmere at arbejde med og krydderierne får lov at sætte sig.
Tril dejen ud i tynde pølser og skær pebernødderne ud i små firkanter på ca. 1×1 cm. Det er ikke nødvendigt at trille dem runde. Sæt dejen på køl, mens du ruller noget af dejen ud. Dejen er nemmest at arbejde med når den er kold. Hold også kniv og bord rent, jo mere dej der er klistret fast på bordpladen, jo sværere er det at rulle dejen ud.
Har fundet ud af at hvis du har lidt våde fingre, så er de små pebernødder nemmere at sætte over på pladen, uden at de klistre fast i dine fingre.
Sæt firkanterne på en bageplade med bagepapir. Pebernødderne vokser ca. til dobbelt størrelse under bagning.
Bages ved 185 grader i 8-10 min.