Hummus

Hummus
Hummus

Jeg er blevet ret glad for kikærter. De er så gode at bruge i varme retter og salater, men en af mine favoritter er hummus.
Denne puré af kikærter er skøn som dip eller på brød under pålæg, for at give smag.
Jeg bruger den gerne i sunde burritos, da det giver masser af smag og hummus er et sundt alternativ til at komme mayo eller dressing i.

Her har jeg brugt tørrede kikærter, da de gerne er meget billiger, og jeg synes de smager bedre, dog kan du sagtens bruge dem på dåse hvis du vil lave en omgang hummus med det samme.

Jeg har altid skabet fyldt med dåser af kikærter og bønner, så hvis lysten til en ret med disse kommer over mig, skal jeg ikke vente til næste dag.

Du kan dog sagtens koge en stor portion og komme resten i fryseren indtil næste gang du skal bruge nogle.

Første gang jeg smagte hummus var det ikke en god oplevelse, men da min veninde fra Libanon lavede hummus fra bunden af, så var jeg solgt. Det er bare en helt anden smagsoplevelse, når man får den frisk. Vil dog sige at der er kommet rigtig gode hummus’er på markedet, en af mine favoritter er Løgismose Hummus.

Men det er en ret der ikke tager ret lang tid at lave (hvis du bruger dåse eller koger en stor portion til fryseren), så gå endelig i gang med at lave din egen hummus.

Hummussen kan opbevares i køleskabet i ca. 1 uge, men hvis du er i tvivl om du kan nå at få spist det hele, fryser du den ned i små bøtter og lader det tø op i køleskabet.
Kan være du lige skal tilsætte lidt mere citronsaft for at peppe det lidt op.

Denne hummus er lidt mere grov i det, men jeg har læst at man kan gøre hummussen mere silkeblød i det, hvis man tilsætter 1 spsk. natron til kogevandet, hvilket gør skallerne mere bløde.

Hummus stor portion:

  • 400 gram kikærter, kogte
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 1 stk. frisk chili, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket fint
  • 3 spsk tahini (sesampasta)
  • citronsaft
  • olivenolie
  • salt og peber

Kom de tørrede kikærter i rigeligt koldt vand, og stil det til side natten over.
Hæld vandet fra og skyl dem, koges som anvist på posen, jeg gav mine 1 time i rigeligt letsaltet vand. Gem noget af vandet du har kogt kikærterne i.
Det skal du bruge til at gøre hummusen mere lind.

Kom de kogte kikærter i en blender eller foodprocessor, tilsæt hvidløg, tahini, chili, spidskommen og noget af kogevandet.

Blend det. Juster evt. konsistens med mere af kogevandet.
Smag til med citronsaft, olivenolie samt salt og peber.

Stil på køl i ½ time før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *