Jeg leder altid efter nye opskrifter på tilbehør og denne opskrift på ovnristede grøntsager med masser af dejlige krydderier, er blevet en af dem jeg laver ofte.
Disse grøntsager passer rigtig godt til alt slags kød og fisk. Du kan også serverer dem som hovedret oven på en omgang couscous, så er det en dejlig vegetarret.
Ovnstegte krydrede grøntsager 4 personer:
- 800 g. gulerødder, skåret i 1 cm skiver på skrå
- 2 store rødløg, skåret i både
- 1 fennikel, skåret i både
- 4 spsk. oliven olie, delt
- salt og peber
- 2 spsk. solsikkekerner
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. chiliflager
- ½ tsk. stærk røget paprika
- 2 spsk. rødvinseddike
- 1 spsk. citronsaft
- 1 håndfuld salvie, frisk
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft.
Kom gulerødderne i en bradepande, og løg og fennikel i en anden bradepande. (Giv dem masser af plads på pladen, det giver en bedre ristet grøntsag)
Del 2 spsk. olivenolie mellem de 2 bageplader og vend det godt rundt i grøntsagerne. Krydr med salt og peber.
Steg grønsagerne i ovnen, mens du vender i det med mellerum.
Løg og fennikel skal have 35-45 minutter og gulerødderne skal have 20-25 minutter. De skal være gyldenbrune og møre.
Lad det køle lidt ned.
Mens grønsagerne er i ovnen, steger du i en pande, solsikkekernerne sammen med spidskommen, chiliflager og paprikaen i de sidste 2 spsk. olivenolie, ved middel varme.
Rør ofte, indtil olien bobler stille omkring kernerne og det hele dufter. Pas på det ikke kommer til at brænde på.
Lad det køle ned og rør så rødvinseddiken og citronsaften i. Krydr med salt og peber.
Bland de ristede grøntsager sammen og vend solsikkekerneblandingen i.
Pynt med hakket salvie og server.