Hvis man en gang imellem gerne vil have pandekager, men det skal ikke være alt for usundt, plus man ikke gider stå med en opskrift der kræver for meget, så er disse pandekager de helt rigtige. Denne opskrift er jeg faldet over på Facebook og det er en nem og lækker opskrift.
Jeg lavede dem til min mand og jeg en lørdag morgen, hvor vi havde lidt svært ved at komme ud af dynerne. Disse er så nemme at gå til, at 30 minutter efter vi fik lyst til pandekager, smovsede vi, og så uden alt for dårlig samvittighed.
Jeg har prøvet at lave dem med rugflager, hvilket også blev rigtig godt, dog måtte jeg tilføre mere mælk til dejen, da den blev lidt for tyk.
Med ren havregryn synes jeg pandekagerne får lidt mere naturlig sødme, det er der ikke helt så meget af med rugflager. Men de kan sagtens laves med rugflager, og du får en skøn, sund pandekage.
Sunde havregrynspandekager til 2 personer:
- 150 g havregryn
- 2 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- kokosolie
Bland havregryn, æg og mælk, og lad det stå i 15 minutter.
Blend den nu tyknede masse med en stavblender, og rør vaniljepulver og salt i.
Steg pandekagerne i lidt kokosolie ved middel til høj varme, indtil de er gyldne. Kom lidt mere mælk i, hvis dejen bliver tykkere i bunden af skålen.
Servér pandekagerne lune med det ønskede fyld.
april 13, 2016 at 20:56
Vi har lige afprøvet den her opskrift og de var så gode og nemme at lave! ??
april 18, 2016 at 15:18
Dejligt at høre du kunne lide dem.
oktober 26, 2016 at 17:12
Hvorfor skal de steges i kokosolie og ikke fedtstof?
oktober 26, 2016 at 17:41
Hej Simone.
Du kan sagtens stege dem i alm fedtstof. Grunden til at jeg steger dem i kokosolie er fordi det er et rigtig sundt alternativ til smør.
november 18, 2016 at 19:00
Kan man bruge et piskeris i stedet for stavblender?
november 20, 2016 at 05:11
Hej Dina.
Grunden til at man blender det er fordi så bliver dejen mere jævn og flydende. Ellers vil havregrynene gøre at det ikke bliver som en rigtig pandekage. Men prøv med et piskeris efter det har stået og blevet godt blødt. Hvis du pisker godt til kan du måske få det most godt nok ud, ellers er det bare nogle gode grove pandekager du laver. Smager sikkert stadig rigtig godt.
Skriv endelig hvordan det går, hvis du giver dig i kast med det.
Vh. Hanne
oktober 12, 2018 at 12:53
Kan man Bruge havremælk i stedet for alm. mælk?
oktober 21, 2018 at 10:32
Hej Anja. Det er jeg sikker på du kan og med et godt resultat.
marts 11, 2019 at 10:16
Vi forsøgte at blende havregrynene inden vi lavede dejen. Vores pandekager blev ikke så tynde som ‘normale’ og kunne heller ikke flyde ordenligt ud. Når det så er sagt smagte de dejligt og mættede rigtig godt! I stedet for vanilje sukker, forsøgte jeg med kokossukker, som også virker upåklageligt 😍
marts 11, 2019 at 18:34
Glad for at høre de blev rigtig gode. Tænker man kan komme lidt mere mælk i, hvis de bliver tykke. Lyder lækkert med kokossukkeren, men nu er der faktisk ikke vaniljesukker i. Det er et pulver der er lavet af malede vaniljestænger.
Men lidt sødt gør sikkert ingen skade.:-)
juli 16, 2019 at 20:42
Hej til jer piger
vil bare lige sige jeg har også lige lavet de gode sunde pandekager, jeg brugte lurmærket smør til fedtstof
februar 23, 2021 at 23:55
Hej. Kan jeg bruge havremel , i sted for havregryn ?
februar 24, 2021 at 12:47
Hej Elina.
Jeg har ikke prøvet med havremel, men der er ikke andet for at prøve det. Kan jo være det gør det nemmere, da du så sikkert ikke behøver at blende massen.
Hvis det bliver godt, må du gerne skrive tilbage.
februar 25, 2021 at 21:14
Hej
Jeg undlod mælken og tog 50 gr havregryn ekstra og ekstra vand og sødede lidt med stevia – de blev super gode – endelig nogle pandekager efter min smag uden sukker, mel/gluten og mælk 😉 MUMS
marts 3, 2021 at 11:35
Sikke en god idé. Tak fordi du deler den med os. Skal klart prøves af næste gang. 🙂
marts 7, 2021 at 20:05
Super lækre jeg kom lidt easis sød i så var de lidt søde ekstra lækkert
marts 22, 2021 at 11:36
Rigtig god ide. Tak for at dele det med os.