Brownie og karamel cheesecake

Brownie og karamel cheesecake
Brownie og karamel cheesecake

Jeg kan ikke lade være med at kigge på opskrifter på Pinterest. Og jeg får gemt en masse, som jeg så vil lave på et tidspunkt.

Nu fik jeg taget mig sammen og fundet en af opskrifterne i mine Pinterest gemmer, og den var så god.

Ret nem at lave og virkelig en fornøjelse at spise.

Min mand er dog ikke til kager der er næsten konfektagtige og han synes den var meget chokoladetung.

Jeg bruger så også en god Callebaut mørk chokolade 54,5 % og havde noget Valrhona kakaopulver, så udelukkende gode råvarer, hvilket også giver en mere intens smag.

Men hvis du er en chokoladeelsker lige som mig, så er jeg sikker på denne opskrift er noget for dig.

Brownie og karamel cheesecake 8 personer:

  • 70 g god mørk chokolade
  • 60 g stuetempereret kaffe, eller samme mængde vand
  • 200 g sukker
  • 114 g smør
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 43 g usødet kakaopulver
  • 2 store æg
  • 3 g salt
  • 42 g mel
  • 230 g meget blød flødeost
  • 113 g karamelsauce, hjemmelavet eller købt i butikken (jeg brugte dulce de leche)
  • 1 æg
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Spray en tærteform med en aftagelig bund med madlavningsspray, beklæd bunden med en cirkel af bagepapir, og anbring derefter tærteformen på en stor bageplade. Kom gerne bagepapir på bagepladen, da der en gang imellem kan komme lidt dej ud.

Til browniebunden kommes kaffen (eller vandet), chokolade, sukker og smørret i en mellemstørrelse mikrobølgesikker skål. Varm ved høj styrke i 1 minut og rør derefter godt. Giv det endnu et minut og rør rundt. Fortsæt, men tjek hvert 30. sekund, indtil smørret og chokoladen er smeltet, og blandingen er jævn. Stil til side til afkøling i 5 minutter.

Efter de 5 minutter, sigtes kakaopulveret i og røres for at blande, pisk derefter 2 æg, vaniljeekstrakt og salt i.

Sigt melet i, rør og stil til side.

Til karamelflødeosten piskes den blødgjorte flødeost, indtil den er pæn og glat og lettere i konsistensen, cirka 30 sekunder. Derefter tilsættes karamelsaucen og det piskes godt sammen.

Tilsæt 1 æg og vaniljeekstrakt og pisk, indtil det er blandet.

Hæld browniedejen i den forberedte tærteform, og behold omkring 3-4 spsk. Fordel karamelflødeosten over browniedejen så godt du nu kan.

Hæld den reserverede browniedej over toppen af ​​flødeostlaget. Brug et spyd eller en skarp kniv til at snurre dejen rundt i tærten indtil brownien og flødeosten er marmoreret sammen.

Bag i den forvarmede ovn i 22 til 28 minutter, indtil den er let hævet, og tærten er stivnet og ikke længere ”jiggly” i midten.

Lad tærten køle af til stuetemperatur. Fjern tærten fra formen inden servering.

Jeg serverer gerne med en klat flødeskum og hvis du har ekstra karamelsauce, kan du komme noget henover til sidst. Denne brownietærte er meget konfektagtig og min var næsten flydende i midten. Skulle måske have haft et par minutter mere. Men det var vildt lækkert. Var lidt som en lava kage, men gjorde at jeg ikke kunne anrette stykkerne så flot. Og jeg fik gemt for meget af browniedejen, så fik ikke det flotte mønster på toppen. Og ville jo bruge det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *