Cremet squash med majs

Cremet squash med majs
Cremet squash med majs

Jeg er vild med squash og lige nu kan man få dem til næsten ingen penge.

Denne ret er så dejlig at servere som tilbehør til bøffen, kyllingen eller fisken. Eller server den som en vegetarisk ret.

Jeg valgte at bruge friske majs, da de er så gode lige nu, men frosne eller dem på dåse kan også bruges.

Cremet squash med majs 6 personer:

  • 2-3 squash, skåret i tynde skiver
  • 60 g smør, delt i 2
  • 1 mellemstort løg i tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 3 majskolber kerner skåret fra, eller 300 g fra dåse eller frost
  • 200 g revet ost
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2,5 dl mayonnaise
  • 2 æg, let pisket
  • 2 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 120 g friske brødkrummer, delt i 2
  • 120 g revet parmesanost, delt i 2

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Spray en 20×30 cm ildfast fad med sprøjtemargarine.

Smelt 30 g smør i en stor stegepande over medium-høj varme. Tilsæt squash og løg. Sauter i 10 minutter, eller indtil de er møre.

Tilsæt hvidløg og majs og steg yderligere 2 minutter. Fjern fra varmen.

Kom blandingen over i en stor skål og rør revet ost, halvdelen af parmesanost, creme fraiche, mayonnaise, æg, 60 g brødkrummer, salt og peber sammen.

Fordel blandingen i det ildfaste fad.

Smelt det resterende smør. Bland smeltet smør, resten af brødkrummerne og parmesanosten, og drys det over retten.

Bages i 45 til 50 minutter.

Bemærkninger:

Denne opskrift bruger friske brødkrummer. For at lave friske brødkrummer skal du blot putte nogle brødskiver i foodprocessoren og pulsere det et par gange. Jeg brugte krydderboller (1 til at komme i selve retten og 1 til topping), men enhver form for hvidt brød fungerer fint.

Du kan lave retten på forhånd og køle eller fryse ubagt til senere. For at bage efter frysning skal du tø retten helt op og bage som beskrevet ovenfor.

Kan undlade brødkrummer for en glutenfri opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *