Spanske bønner med hvidløg og tomat

Hvidløgs butterbeans i tomat
Hvidløgs butterbeans i tomat

Disse butterbeans med hvidløg, er en super hurtig ret som er fantastisk tilbehør til f.eks. fisk.

Den bliver også tit brugt som et lunt tapasindslag i Spanien.

Du kan også bruge retten som en fyldig hovedret serveret med en sprød baguette til.

Hvis du ikke kan finde butterbeans på dåse, kan andre hvide bønner også bruges.

Spanske bønner med hvidløg og tomat 4 personer:

  • 30 ml olivenolie
  • 1 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • ½ tsk. røget paprika, sød
  • ½ tsk. røget paprika, stærk
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 dåse purerede tomater (425g)
  • 2 dåser butterbeans (440 g stk.)
  • 2 spsk. hakket persille
  • salt og peber

Dræn butterbeans i et dørslag og skyl bønnerne under vand, hak løget fint, hak hvidløget groft og skær guleroden ud i fine stykker.

Varm en stor pande op på middel varme og tilsæt olivenolien.

Tilsæt de hakkede løg, hvidløg og gulerødder, rør rundt ofte, så det ikke brænder på. Efter 3 til 4 minutter og når løget er gennemsigtigt, tilsættes de to slags røget paprika, og stødt spidskommen, rør sammen og tilsæt derefter dåsen med de purerede tomater, de afdryppede bønner, hakket persille og bland forsigtigt sammen og lad det simre. Smag til med salt & peber,

Lad retten simre ved svag varme i 10 minutter. Kom bønnerne over på et stort serveringsfad og top af med hakket persille.

Server lun eller ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *