Mens vi har været i Spanien, har vi været ude og spise et par gange. Når du bestiller fisk eller kød, bliver der gerne serveret kartofler til. Det er nogle af de bedste kartofler jeg har fået. De ser ikke ud af meget, men er fulde af smag. Denne opskrift er så tæt på, som jeg kan komme dem vi fik på restauranterne.
Selv om de måske ikke ser så fancy ud, så vil jeg anbefale jer at prøve dem alligevel. De er så lækre og super møre, med masser af dejlig smag.
Spanske kartofler 6 personer:
- 1.5 kg kartofler, skrællet og skåret i 7 mm tykke skiver
- 72 g jomfru olivenolie, god kvalitet
- 3 ½ tsk. groft salt
- ¼ tsk. sort peber
- 1 løg, delt og skåret i tynde skiver
- 2 store fed hvidløg, hakket
- 125 ml tør hvidvin
Varm ovnen til 200 grader varmluft.
I en stor skål blandes kartoffelskiver med olivenolie, indtil kartoflerne er helt dækket af olie.
Kom salt og peber i og mix det rundt i.
Bland løg og hvidløg i kartoflerne. Kom kartoflerne i et fad 33 x 22 cm og spred det ud så det er jævnt.
Kom stanniol over kartoflerne og sæt dem i ovnen og bag i 40 minutter.
Sæt temperaturen ned til 175 grader og fjern fadet fra ovnen. Hæld hvidvinen over kartoflerne og læg stanniolet let hen over fadet. Der skal være luft i siderne så der kan komme damp ud.
Sæt fadet tilbage i ovnen og bag i 20 minutter mere.
Lad kartoflerne stå og køle ned i 10 minutter før servering.
september 7, 2024 at 19:36
Men du helt alvorligt 0,7 millimeter tykke skiver der i ovnen i 60 minutter og derefter bage færdig uden for ovnen i yderligere 20 minutter?
september 20, 2024 at 10:30
Der skulle stå 7 mm, lidt under en cm. Og de skal bage i 40 minutter, derefter have 2o minutter mere i ovnen, med hvidvin, hvilket der også står.