Denne pølseret er en lidt mere let en af slagsen. Den klassiske svenske pølseret er jo med fløde, denne er med mælk og masser af skønne grøntsager.
Så et godt og sundt alternativ til den svenske pølseret.
Og jeg tænker du nemt kan bruge de grøntsager du har i grøntsagsskuffen, så en god ret til at få brugt restgrøntsager.
Fransk pølseret 4 personer:
- 1 kg kartofler
- 400 g pølser
- 1 spsk. smør
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 tsk. stærk paprika, gerne røget
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem til de er akkurat møre. Lad dem køle lidt af.
Skær pølserne i grove skiver, og rist dem i smør på en stor pande med høje kanter.
Pil løget, og skær det i tynde både. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg sammen med pølserne på panden.
Rens peberfrugter, aubergine og squash, og skær dem i tern. Tilføj dem til panden, og lad dem stege med, indtil de begynder at falde sammen og tage farve.
Skær kartoflerne i skiver, og vend dem sammen med pandens indhold.
Krydr med timian, rosmarin og paprika, og tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Vend rundt, og lad retten simre i 10 minutter.
Smag til, og pynt med frisk persille inden servering.